imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

A hét ingyenes alkalmazása: Toca Life School


Ahogyan azt az utóbbi években megszokhattuk, ismét ingyenes lett egy alkalmazás az App Store-ban az App of the Week promóció keretein belül. Ezen a héten a Toca Life: School akciós, ami egy, kifejezetten a 6-8 éves korosztály számára fejlesztett játékos oktatóalkalmazás.

A Toca Boca neve elég ismert az ilyen típusú készségfejlesztő appok világában, és az App of the Week sorozatban sem először szerepelnek. Ahogyan a nevéből is sejthető, a Toca Life: Schoolban egy iskola mindennapjaiba csöppenünk bele. A Toca Life sorozat többi tagjához hasonlóan itt is egy nagyobb világban alakíthatják a gyerekek a történéseket.

Toca Life: School

Tulajdonképpen nem szigorú értelemben vett játékról van szó, hiszen nincsenek célok, pontszámok, pályák vagy hasonlók. Minden arról szól, hogy a helyszíneken különböző karakterekkel és tárgyakkal léphetünk interakcióba, annak pedig csak a gyerekek fantázia szab határt, hogy ezekből milyen szituációkat hoznak ki, milyen történeteket találnak ki köréjük.

A Toca Life: School összesen öt helyszínt tartalmaz – az iskolaépületet, a menzát, egy házat, játszóteret, ifjúsági klubot és egy raktárat. A helyszíneken található karakterek mellé bármikor újakat hozhatunk be a „járdáról”, ha pedig már nagyon eltávolodtunk az eredeti elrendezéstől, a főképernyőn bármikor visszaállíthatunk mindent alaphelyzetbe. A saját történeteinket fel is vehetjük a jobb felső sarokban található ikonra koppintva, sőt, a gyerekek mesélhetnek is a képen látható történések mellé, és ezt is rögzíti az alkalmazás.

Toca Life: School

A Toca Boca appjai azért is jók, mert semmiféle nyelvtudás nem szükséges a használatukhoz, nincs ez másképp a Toca Life: School esetében sem. Most 3 euró lett ingyenes egy hétre, ráadásul alkalmazáson belüli vásárlásokat, vagy reklámokat sem tartalmaz.

• Toca Life: School letöltése az App Store-ból (univerzális, akciós, ingyenes)

Szokásunkhoz híven összegyűjtöttünk még pár olyan alkalmazást, melyek mostanában lettek ingyenesek. Ezeket érdemes minél előbb beszerezni, mert bármikor visszaállhat az eredeti áruk!

MovieSpirit

MovieSpirit

Mire mennénk egy újabb fotó-videószerkesztő app nélkül? A MovieSpirit kezelőfelülete nem a legszebb, viszont elég sok funkcióval rendelkezik, ezek között vannak a különböző feliratok elhelyezése a videókon, vagy akár a többsávos szerkesztés lehetősége. Most 10 euró helyett ingyen juthatunk hozzá.

 

Sums Up

Sums Up

Meglehetősen egyszerű appról van szó, de néha praktikus lehet. Bármilyen szöveget bemásolhatunk, majd az alkalmazás megkeresi ebben a számokat, és összeadja őket (illetve kivonja a negatívakat). Az eredményt aztán a vágólapra is kitehetjük. Két euró volt az eredeti ára, ami kissé talán túlzó.

 

SquirrelWarz

Stratégiai játék mókusokkal? Nos, a SquirrelWarz esetében pontosan erről van szó. Értelemszerűen nem kell Command & Conquer vagy Warcraft szintű mélységekre gondolni, de ha kedveled az RTS műfaját, akkor egy próbát megérhet, hiszen most ingyen van a korábbi 2 eurós ára helyett.

 

Night Sky 4

Night Sky 4

A hét ingyenes alkalmazása is volt már ez a szuper app, ami az éjszakai égbolt különböző elemeinek a fürkészésében lesz a segítségünkre. A csillagképek üvegszerű szobrokként elevenednek meg előttünk, a műholdak valós időben húznak át az égbolton, sőt, akár rádióteleszkópként is használhatjuk az iPhone-unkat, hiszen különböző nézetek közül is választhatunk. Egyes funkciók sajnos előfizetéshez kötöttek, de az alap alkalmazás most ismét ingyen tölthető.

 

 

Splot

Splot

Hősünk, Splot egy furcsa bolygóra zuhant. Az ő nevét viselő platformjátékban hét világon át kell megmentenünk a madárkákat a gonosz masszakirályoktól. Különböző akadályok, aranyos grafika, gyűjtögethető karakterek, 56 pálya, most ingyen.

 

Billing Timer

Billing Timer

Egy egyszerű és praktikus Mac alkalmazásról van szó, ami akkor lehet hasznos, ha óradíjban számlázol valakinek. Méri, hogy a különböző feladatokra mennyi időt fordítottál, majd össze is adja ezeket az értékeket – persze nem szabad elfelejteni elindítani. Az eredeti 5 eurós ára egy kicsit talán sok volt, viszont most ingyen juthatunk hozzá.

 

Bónusz: Fleet – Browser Multi View

Fleet

Ezt a Mac appot múlt héten tettük bele a válogatásunkba. Azóta visszaállt már az eredeti 5 eurós ára, viszont a fejlesztő, Andrea Nicoli is olvasta a cikkünket, és volt olyan kedves, hogy felajánlott öt ajándékkódot azoknak az iMagazin-látogatóknak, akik esetleg lecsúsztak volna az akcióról. Ha szeretnél egy kódot jelezd a hozzászólásokban – az első öt jelentkezőnek a Disqusban regisztrált e-mail címére küldjük ki őket.

Ha esetleg akkor valaki lemaradt volna róla: A Fleet egy böngésző, ami teljes képernyőn fut. Nem is ez az érdekes benne, hanem az, hogy a képernyőt tetszőleges számú blokkra tudjuk osztani, és a blokkokban különböző weboldalakat nyithatunk meg, akár automatikus frissítési időközt is megadva.

UPDATE: El is fogytak a kódok.

iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!