imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

A hét ingyenes alkalmazása: Vantage Calendar


Ezen a héten végre valahára belecsúsztunk a naptári tavaszba, ma van a Vadvilág Világnapja, és péntek lévén a napot szokás szerint a hét ingyenes alkalmazásával indítjuk, ami ezúttal a Vantage Calendar névre keresztelt produktivitásnövelő, prózaibban mondva naptárapp lett.

Naptáralkalmazással Dunát, sőt, Amazonast lehet rekeszteni, úgyhogy elég nehéz valami – legalább kicsit is – egyedit gurítani ebben a kategóriában. A Vantage Calendart fejlesztő Fortyfournak valószínűleg ez lehetett a célja, és ez részben sikerült is nekik. Ha a funkciók terén nem is futunk bele semmi különösbe, a megjelenés valóban meglehetősen egyedi lett – elsősorban az Overview Calendar névre keresztelt perspektivikus nézet.

Vantage Calendar

Itt egy végtelen hosszú háromdimenziós idővonalon láthatjuk az elkövetkező idő eseményeit, a csíkon lefelé és felfelé történő suhintással navigálhatunk, vagy a fenti csúszkával, illetve jobbról előhúzhatunk egy hagyományosabb nézetet is. Ha rákoppintunk egy bejegyzésre, a részletek egy látványos animációval nyílnak meg. Egyébként az alkalmazásban található mindenféle animáció és látványelem arra utal, hogy a Vantage Calendar létrehozása során különös hangsúlyt kapott a megjelenés, vagyis nem feltétlenül a tényleges funkciókra koncentráltak, bár ezekből sem feltétlenül szenvedünk hiányt.

Természetesen létrehozhatunk eseményeket, illetve az app képes szinkronizálni a legtöbb népszerű naptárszolgáltatással, ezek közé tartozik például a Google Calendar, az iCloud, a Facebook Events és az Outlook is. Az eseményeket színezhetjük, felmatricázhatjuk, betűtípusokat választhatunk (vigyázat, a magyar ékezetekkel egy párnak meggyűlik a baja!), egyszóval itt is a látványon van a hangsúly, de azért az olyan alapok, mint az emlékeztető vagy a meghívások elfogadása sem hiányoznak, sőt, egyes elemeket (például az időpontot) gépelés közben is felismer az app.

Vantage Calendar

A kinézet esetében színsémák közül is választhatunk, van pár ingyenes is, de pénzért vehetünk továbbiakat, ugyanígy 2 euróért aktiválhatjuk az ismétlődő események funkciót. Nem azt mondom, hogy megváltoztatja az életem, sőt, valószínűleg használni sem fogom, mert nem tűnik túl praktikusnak a rengeteg csicsa, de érdemes megnézni most hogy ingyen van az eredeti 4 eurós ára helyett. Az mindenesetre tanulságos, hogy minden animáció tökéletesen fut 60 fps-sel.

• Vantage Calendar letöltése az App Store-ból (univerzális, akciós, ingyenes, IAP)

Ha naptárra nincs szükséged, de azért bezsákolnál néhány ingyenes appot ezen a szép pénteken, akkor állunk rendelkezésedre: összegyűjtöttünk még pár további appot, amelyek mostanában lettek ingyenese. Figyelem, ezeket érdemes minél előbb letölteni, mert a hét ingyenes alkalmazásával ellentétben bármikor visszaállhat az áruk!

 

Quell+

Quell

Egy klasszikus logikai játékról beszélünk, amelyben több mint 80 pályán dolgoztathatjuk az agyunkat. Először könnyű, aztán a pokolba kívánnánk – pont ahogy egy ilyen játéknál lennie kell. iPhone és iPad mellett Apple TV-re is elérhető, az iCloud-szinkronnak köszönhetően pedig bármelyik eszközünkön ott folytathatjuk, ahol egy másikon abbahagytuk. Az eredeti ára egyébként 2 euró volt, mostanában 1 euróért árulták.

 

Effects Studio

Effects Studio

Még csak százharminchét fotós app van a telefonodon, de égető szükségét érzed, hogy a százharmincnyolcadikat is letöltsd, így újabb filterekkel szépítgetve a képeidet? Akkor szerezd be most az Effect Studiót ingyen az eredeti 2 eurós ára helyett.

 

The Amazing Bernard

The Amazing Bernard

Bújj a világhírű hős, Bernie O’Tag bőrébe ebben az akció/kaland/platform/runner játékban, és zúzd le az ellenfeleket különböző játékmódokban összesen 30 pályán át. Nem hiába kapta Bernard a „Bámulatos” becenevet. Most ráadásul 4 euró helyett mindezt ingyen.

 

Weblock

Weblock

Szerencsére egy ideje iOS-re is elérhetőek a különböző tartalomszűrő alkalmazások, amivel mindenféle nyomkövető kódokat és reklámokat blokkolhatunk a böngészőkben és egyáb appokban. Ilyen a Weblock is, annyi eltéréssel, hogy csak Wi-Fi-n működik (??). Legalább jelenleg ingyen van a korábbi 2 euró helyett.

 

Wake N Shake Alarm Clock

Wake N Shake

Ébresztőórából sincs éppenséggel kevés az App Store-ban, de a Wake N Shake egészen új színt visz a műfajba. Az ébresztést őrült készülékrázással lehet kikapcsolni, és nem, nincs kegyelem, nincs szundi mód. További vicces funkció, hogy érmeket és pontokat gyűjthetünk, szintet léphetünk, szóval minden reggel izgalmassá válhat.

 

8-BIT WATERSLIDE

Elég fura játékról van szó, amelyben klasszikus 8-bites grafikával csúszhatunk egy végtelen vízicsúszdán, mindenfélét gyűjtögetve. A tea&cheese játéka pont olyan beteg, mint amilyennek hangzik, szóval ha valakinek bejön ez a stílus, most mindenképp tegye a magáévá.

 

EXIF Cleaner PRO

EXIF Cleaner PRO

Nézzünk végül egy Mac appot is. Az EXIF Cleaner PRO egyszerű mint a faék, és pont azt tudja, amit a neve is mutat: seperc alatt kitörli az EXIF-adatokat a fotóinkból, vagyis a kamera beállításait a kép készültekor, a helyszínt, egyebeket. Drag&drop felület, egyszerre több képet is elintéz, és most ingyenes.

iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!