imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

A hét ingyenes alkalmazása: Warhammer 40,000: Deathwatch


Péntek lévén ismét ingyenesen tölthető le egy korábban fizetős alkalmazás az App Store-ból. Az App of the Week eheti kiemeltje a Warhammer 40,000: Deathwatch – Tyranid Invasion című körökre osztott stratégiai játék lett.

Az eheti ingyenes játék címéből egyből elég sok minden kiderül: először is, a népszerű Warhammer 40K univerzumban játszódik, vagyis a történések a távoli jövőben, egészen pontosan a 41. évezredben zajlanak. Az alcímből pedig mér sejthetjük, hogy seregeink az Emberiség Birodalmának határán szállnak majd harcba a biogenetikus technológiát használó tyranidák ellen, akik számára az űrgárdistákon kívül nincs túl sok ellenfél. A Deathwatch titkos rendjének feketébe öltözött katonái azonban az emberek reményei szerint legyűrik őket, az Istencsászár dicsőségére.

Warhammer 40,000: Deathwatch – Tyranid Invasion

A játék tehát a körökre osztott stratégiák táborát erősíti, a harc pedig egyaránt zajlik háború sújtotta városokban és a tyranidák élő űrhajóin. A küldetések során a halálosztagunk egyre magasabb szintre fejlődik, ahogy átvergődjük magunkat a 40 brutális küldetésen. Ehhez több mint 150 különböző fegyverrel szerelhetjük fel a gárdistáinkat, valamint 38 egyedi harcost gyűjthetünk össze a kalandjaink során a különböző Warhammer 40 000 epizódokból (Ultramarine, Space Wolf, Blood Angel).

Warhammer 40,000: Deathwatch – Tyranid Invasion

A játék az Unreal Engine 4 motort használja, vagyis a grafikára nem lehet különösebb panaszunk, ezzel viszont az is jár, hogy legalább iPhone 5-re, iPad 4-re vagy iPad mini 2-re van szükségünk a futtatásához. A korábbi 1,99 eurós ár (a megjelenésekor egyébként ez 4,99 € volt) helyett lett ingyenes, azonban az alkalmazáson belüli vásárlások megmaradtak a játékban – itt egész durva tételekbe is belefuthatunk, a 30-as Deathwatch pakkért 36 eurót kell leszurkolnunk. A játékot fejlesztő Rodeo Games egyébként kiemeli, hogy ezek nélkül is maradéktalanul végigvihető a játék, csupán a türelmetlenebbek/ügyetlenebbek juthatnak egy kis segítséghez.

Warhammer 40,000: Deathwatch – Tyranid Invasion

Apropó Rodeo Games: a legfrissebb hírek szerint pont a Warhammer 40,000: Deathwatch – Tyranid Invasion vitte a sírba a céget. A játék ugyanis közel sem teljesített olyan jól a tavaly nyári megjelenése óta, mint ahogyan azt várták tőle, ami azt eredményezte, hogy a bevétel elmaradt, az alkalmazottak nagy része pedig lelépett a cégtől. A források szerint a háttérben komoly pénzügyi gondok álltak, melyekhez nagy mértékben hozzájárult az is, hogy a bevételek mindössze 20%-a került a fejlesztőcéghez. Az árból ugyanis az Apple megszokott 30%-a mellett a Warhammer 40 000-franchise tulajdonosa, a Games Workshop is igényt tartott további 50%-ra.

Warhammer 40,000: Deathwatch – Tyranid Invasion

Persze ezek nem hivatalos információk, hiszen az ilyen megállapodások tartalmát komoly titoktartási szerződések védik. Akárhogy is, az tény, hogy a Rodeo Gamesnek vége, most pedig ingyen juthatunk hozzá az ehhez nagyban hozzájáruló játékhoz. A Warhammer 40 000-világ és a körökre osztott stratégiák kedvelőinek még akkor is megér egy próbát, ha a jövőben már nem is fogják frissíteni.

• Warhammer 40,000: Deathwatch – Tyranid Invasion letöltése az App Store-ból (univerzális, akciós, ingyenes, IAP)
iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!