imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csatlakozz az iMagazin csapatához!

Új cikkíró kolléga kerestetik

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

A hét ingyenes alkalmazása: Warp Shift


Kicsit későn ugyan – lehet, hogy az App Store szerkesztői még kajakómában szenvednek –, de ezen a héten is megérkezett a hét ingyenes alkalmazása, ami ezúttal a Warp Shift névre keresztelt puzzle-játék lett.

Az Apple választása ezúttal nem egy minimalista megjelenésű játékra esett, ami ismerve az ízlésüket, üdítő kivételt jelent. A Warp Shift a kislány, Pi kalandjait kíséri végig, melyek során nekünk kell segítenünk összegyűjtögetni az emlékeit, hogy végül aztán hazajuthasson. Ezt írja az appról az Apple:

Mint minden jó puzzle-játék, a Warp Shift is egyszerűen indul, hogy aztán folyamatosan egyre bonyolultabbá váljon. De a Warp Shift nem csupán egy jó puzzle – hanem nagyszerű –, és ezt rengeteg bizonyítékkal támasztja alá. Bámulatos zenével, magával ragadó, eleven grafikával, és okos játékmenettel rendelkezik. Keményen meg kell dolgoztatnod az agyad, ha minden pályát háromcsillagosra akarsz megcsinálni!

Warp Shift

A játék során kocka alakú kamrák között kell mozognunk, hogy eljussunk a pálya végét jelentő portálig. A kockákból álló sorokat és oszlopokat vízszintesen és függőlegesen is tologathatjuk, hogy a különböző kapuk egymás mellé kerüljenek, és mi továbbhaladhassunk. Vannak egyszerű átjárók, vannak olyanok, amelyek csak egymás mellett nyílnak ki, és van amikor nem csak a portálig kell eljutnunk, de még be is kell gyűjtenünk egy kis kockát, vagy kapcsolókkal, belső teleportkapukkal és egyéb elemekkel kell bíbelődnünk.

Warp Shift

A pályákat 1 és 3 csillag között teljesíthetjük, az idő nem számít, viszont adott számú lépéssel rendelkezünk – ezt nyomon követhetjük a bal felső sarokban. Először azt látjuk, hány lépésből kéne megoldani a pályát a háromcsillagos szinthez, majd ugyanezt két és egy csillaghoz. Ha kifogyunk a lépésekből, vége a dalnak: kezdhetjük elölről a pályát. Felhasználhatunk segítségeket is, ez azonban a gyengék fegyvere – egyébként ezekhez főleg alkalmazáson belüli vásárlással juthatunk hozzá.

Warp Shift

Összesen 6 világ egyenként 15 pályáját játszhatjuk végig, vagyis 90 alkalommal törhetjük a fejünket a helyes megoldáson, ami egy idő után bizony egyáltalán nem magától értetődő. A Warp Shift nem egy egyszerű játék, de aki szereti az ilyen logikai feladványokat, a szuper grafikának és a nagyszerű zenének köszönhetően biztos örül annak, hogy most 3 euró helyett ingyenesen szerezheti be az alkalmazást.

• Warp Shift letöltése az App Store-ból (univerzális, akciós, ingyenes, IAP)

Szokásunkhoz híven most is összegyűjtöttünk még néhány appot, ami ingyenes lett. Ezeket érdemes minél gyorsabban beszerezni, hiszen nem feltétlenül egy hétig vannak ingyen, akár már néhány óra múlva visszaállhat az eredeti áruk!

 

Splot

Splot

Hősünk, Splot egy furcsa bolygóra zuhant. Az ő nevét viselő platformjátékban hét világon át kell megmentenünk a madárkákat a gonosz masszakirályoktól. Különböző akadályok, aranyos grafika, gyűjtögethető karakterek, 56 pálya, most ingyen.

 

Cops – On Patrol

COPS

Megvan a COPS című amerikai reality-sorozat, melyben a rend éber őreit követhetjük mindennapi munkájuk során? A Cops – On Patrol című játékban nem csak kívülről figyelhetjük a bűnüldözést, de az események sűrűjébe is belecsöppenhetünk.

 

Rainingfm

Rainingfm

Imádod az eső hangját? Semmi sem nyugtat meg jobban? Nem kell várni a következő zuhéra, a Rainingfm app ugyanis eső- és viharhangokkal segít a relaxációban és kikapcsolódásban. A Raining.fm weboldal hivatalos appja most ingyenesen tölthető le a korábbi 2 eurós ár helyett.

 

HD Cleaner

HD Cleaner

Nézzünk egy maces appot is. A HD Cleaner azon alkalmazások szinte végtelen sorát gyarapítja, melyek helyet szabadítanak fel a Macünk merevlemezén. Pofásan néz ki, de a funkciói nagyjából ugyanazok, mint társai esetében – most viszont 6 euró helyett ingyen tölthetjük le.

iPad Mini

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!