imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csatlakozz az iMagazin csapatához!

Új cikkíró kolléga kerestetik

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

A hét ingyenes alkalmazása: WaterMinder


Nálunk olyan gyorsan elröpült ez a hét, hogy majdnem elfelejtettem, hogy itt a péntek. Szerencsére még időben tudatosult bennem, így ezen a héten is a hét ingyenes alkalmazásával kezdjük a napot, ami ezúttal nem egy játék, hanem a WaterMinder nevű app lett.

Vicces egybeesés, hogy néhány hete egy olyan okospohárból iszom, amelynek elsődleges célja, hogy segítsen a megfelelő vízfogyasztás elérésében. (Hamarosan jön a teszt itt az iMagazinon!) A WaterMinder nevű app is tulajdonképpen ezt a célt szolgálja, azzal a különbséggel, hogy itt manuálisan kell vezetnünk a folyadékbevitelünket. Az Apple ezt írja róla:

A WaterMindernek köszönhetően hidratáltnak maradni sokkal inkább egy szórakoztató játék, mintsem valami kényelmetlen rutinfeladat. Tudva azt, hogy mindenféle jutalmakat kapunk ha elérjük a napi célunkat, sokkal motiváltabbak leszünk, követjük az emlékeztetőket és iszunk. És mivel a WaterMinder más folyadékok bevitelét is követi (kávé, tea…sőt, sör!), mindegy mit iszunk, hasznos tanácsokkal lát el.

WaterMinder

Az alkalmazás elindítása után megadhatunk néhány alapvető adatot (illetve ezek egy részét a Health appból is át tudja húzni a WaterMinder), ezek alapján kiszámolja a napi folyadékszükségletünket, és indulhat a jegyzetelés. Nekem 2070 ml-t mondott, ami elsőre reálisnak tűnik, bár pont a fentebb említett teszt miatt kicsit beleástam magamat a témába, és azért a dolog nem ilyen egyszerű.

A kezelőfelület roppant egyszerű, néhány koppintással hozzáadhatunk egy-egy pohár vizet (kávét, teát, sört, töményet) a napi folyadékbevitelünkhöz, és káthatjuk, hogyan állunk az ajánlott mennyiséghez képest. A WaterMinder Apple Watch appal is érkezik, ennek ráadásul a megjelenését is kiválaszthatjuk két lehetőség közül, sőt, a hozzá tartozó komplikációt is állíthatjuk.

WaterMinder

A fejlesztők szerint már 21 nap alatt kialakíthatjuk az egészséges szokásainkat, amiben a különböző megszerezhető plecsnik, személyre szabható értesítések is sokat segítenek. Az App of the Week promóció keretein belül a WaterMinder most egy héten át ingyenesen tölthető le a korábbi 3 eurós ár helyett.

• WaterMinder letöltése az App Store-ból (univerzális, akciós, ingyenes)

Úgy gondolod, iszol te amúgy is eleget, meg nem is akarsz még egy dologról egész nap statisztikákat vezetni? Semmi gond, összegyűjtöttünk mág pár appot, amelyek mostanában lettek ingyenesek. Vigyázat, ezek nem feltétlenül egy hétig akciósak, akár már néhány órán belül visszaállhat az áruk, úgy érdemes minél előbb lecsapni rájuk!

 

Space Trek

Space Trek

Jay kapitány bőrébe bújva te irányíthatod az idegen világba küldött harci űrhajót. A bolygót a Knagar névre keresztelt faj uralja, akik nagyok, zöldek, gonoszak. Neked kell legyőznöd őket, hogy megmenthesd a túlélőket – Jay humora pedig segít a nehéz helyzetek leküzdésében. Mindezt most 3 euró helyett ingyen.

 

A Day in the Woods

A Day in the Woods

Egy aranyos puzzle-játékról van szó, melyben Piroskának kell segítenünk eljutnia a nagymamája házába – a dolog persze nem olyan egyszerű, jól meg kell dolgoztatnunk az agytekervényeinket az összesen 60 pályán, ahogy a hatszögeket tologatjuk. A grafika nagyon egyedi, és szuperül néz ki, olyan, mintha mindent fából faragtak volna. Az eredeti ára 5 euró volt, az utóbbi időben már kettőért is hozzá lehetett jutni, most pedig ingyen van.

 

Deep Town: The Twin Candles

Deeptown

Klasszikus kalandjátékról beszélünk, mely közel 2000 méter mélyen játszódik az óceánban Deeptown városában. Egy fiatal mérnököt alakítunk, akit mesés fizetésért hívtak a városba, de mire odaér, már csak egyetlen kislányt talál az elhagyatott településen – aki azt mondja, egy vámpír bujkál a közelben! 10 fejezetben járhatunk utána most ingyen az eredeti 5 eurós ár helyett.

 

iPad

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!