imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Gyorsan merül az iPhone-od?

Azonnal frissíts iOS 13.1.1-re!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

A hét ingyenes alkalmazása: Zip-Zap


Vége a szokásosnál kicsit rövidebb hétnek, és szokásunkhoz híven a napot a hét ingyenes alkalmazásának bemutatásával indítjuk. Ezúttal ez a Zip-Zap című logikai-ügyességi játék lett, amit jó érzékkel már szerdán a nap ingyenes appjának választottunk az iMagazinon a Shuffle-rovatban.

Mindössze két dolgot kell megjegyeznünk, ha a Zip-Zappel ütnénk el az időt: érintésre összezár, elengedésre szétnyílik. Így irányíthatjuk ugyanis azokat a – leginkább építőjátékokra emlékeztető – elemeket, melyekkel elérhetjük a pályákon a célt jelentő köröket. Vagyis pontosítsunk: nem feltétlenül őket kell a körökhöz mozgatnunk, hanem akár egy másik elemet vagy labdát. A lényeg, hogy ebben csak a mozgatható konzoljaink lesznek a segítségünkre.

A játkot egy személyben Philipp Stollenmayer fejlesztett, és amilyen egyszerű, annyira szórakoztató. Először is, kb. három másodperc alatt sajátítjuk el a kezelését. Másodszor, nincs igazából szigorú megoldás, tulajdonképpen véletlenül, vagy nem a meghatározott módon is megoldhatjuk a pályákat. Harmadszor pedig, iszonyúan vicces, ahogy a nyikorgó fémdarabkánk végigszenvedi magát a pályákon, én néha hernyóra, néha fókára asszociáltam.

A játékban összesen több mint 100 darab, kézzel összerakott pálya van, az első néhány tucaton gyorsan végigszaladhatunk, de később már azért gondolkozni is kell – vagy éppen a reflexeinkre lesz szükségünk, ugyanis egy-egy pályán sokszor az időzítés a legfontosabb. Az eredeti két euró helyett most egy hétig ingyen tölthetjük le, ráadásul alkalmazáson belüli vásárlásokat sem tartalmaz.

• Zip-Zap letöltése az App Store-ból (univerzális, akciós, ingyenes)

Bár a Zip-Zap roppant szórakoztató, elképzelhető, hogy vannak akiknek nem lopja be magát a szívébe. Nekik gyűjtöttünk még össze néhány olyan appot, amelyek mostanában lettek ingyenesek – bár nem volt könnyű, ezen a héten sajnos kirívóan gyér a felhozatal. Ezeknek a letöltésével érdemes igyekezni, mert bármikor visszaállhat az eredeti áruk!

 

Smart Othello

Most tudtam meg, hogy magyarul „fonákolósnak” hívják ezt a táblás stratégiai játékot. A cél, hogy a korongjainkkal bekerítsük az ellenfél korongjait, amik így a mi színünkre váltanak. Igazából csalóka az ingyenesség, mert bizonyos funkciókért fizetni kell, szóval tulajdonképpen modellt váltottak, de ha nem akarjuk kinyitni a legdurvább szinteket, akkor eljátszhatunk vele.

 

A-2481

Az A-2481 egy horrorjáték, melyben egy újságírót alakítunk, aki egy volt szovjet katonai bunkerrel kapcsolatos információk birtokába jut. Kiderül, hogy a bunkerben titkos kísérleteket folytattak, a főhősünk pedig természetesen szeretne utána járni, miről is volt szó pontosan.

 

Wi-Fi Widget

Ahogy a neve is mutatja, ez egy widget az iOS-hez, melynek célja, hogy kicsit megkönnyítse a Wi-Fi hálózatok kezelését. Egyből láthatjuk, melyik hálózatra vagyunk felcsatlakozva, seperc alatt megoszthatjuk az adott hálózat jelszavát, átléphetünk egy másikra, sőt, még a sebességet is tesztelhetjük.

 

Zones

Időzónák között válthatunk időpontokat, illetve egy widget is jár hozzá, amivel egyből látjuk hol mennyi éppen az idő. Praktikus lehet, ha egyszerre több időzónában dolgozunk, de arra is, hogy megtudjuk, mikor is kezdődik pontosan itthoni idő szerint például a WWDC nyitóelőadása.

 

Secret Calculator

Meglehetősen érdekes app, ami egy (működő) számológépnek álcázza magát, de igazából „érzékeny” fotókat és videókat tárolhatunk benne. Ha beütjük a számológép felületén a kódot, előkerülnek a képek. Még egy kamujelszót is megadhatunk, ami mögé más képeket rejthetünk, szóval ki van találva rendesen.

 

AnyRate Pro

Igen, annyira nincs most semmi értelmes akció, hogy újrafelhasználjuk az egyik múlt hetit: szép megjelenésű valutakonverter app, mely a Yahoo Finance adataiból dolgozik. Beépített számológépet is találunk benne, grafikonokat az árfolyammozgásokról, működik internetkapcsolat nélkül is (nyilván az utoljára letöltött adatokkal) és még a 3D Touch-ot is támogatja. Ugyan váltani akár a Spotlightból is tudunk, ha egy kicsit több funkcióra van szükségünk, akkor az AnyRate Pro most jó választás lehet 5 euró helyett ingyen.

 

Smart Merge Pro

Sosem voltál igényes a névjegyzékedre, és most tele van duplikált bejegyzésekkel meg mindenféle szeméttel? A Smart Merge Pro ebben próbál segíteni: megkeresi a többszörözéseket, a név- vagy telefonszám nélküli kontaktokat. Mint minden, névjegyzéket módosító alkalmazással, ezzel is érdemes óvatosan bánni!

 

Cardinal Land

Egy puzzle-játékról van szó, amiben síkidomokból rakhatunk össze állatképeket – kicsit mint a kínai eredetű tangram. A kirakott képeket utána akár az Apple Watchunkra is átküldhetjük, ahol számlapokat csinálhatunk belőlük. Szép és néha nehéz, most érdemes ingyen letölteni.

 

GlowOne

Végül nézzünk egy macOS-játékot is! A GlowOne egy érdekes, kicsit retro platformjáték, melyben egy pattogó fénygömböt irányítunk. A cél felvenni a nem is tudom mire hasonlító bigyókat, majd eljutni a pálya végét jelző portálig – mindezt időre. Korábban 1 euróért vesztegették.

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!