imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

A hét ingyenes játéka: Rayman Fiesta Run


Valószínűleg senkinek nem kell bemutatni a játéktörténelem egyik leghíresebb hősét, Raymant, akit az ubisoftos Michel Ancel alkotott meg még 1995-ben. A két évtizede velünk lévő karakter számtalan játékban szerepelt már rengeteg különböző platformon.

Természetesen az iOS sem maradhatott ki a szórásból, sőt, a nemrég megjelent tvOS-re is létezik már Rayman-játék. Ahogyan azt megszokhattuk, minden héten ingyenessé válik egy alkalmazás az App Store-ban az App of the Week promóció keretein belül, ezen a héten pedig a Rayman Fiesta Runra esett az Apple választása, mely eredetileg még 2013-ban jelent meg iOS-re.

Rayman Fiesta Run

Ez a Rayman-epizód is egy klasszikus platformjáték, ahol a pályákon végigugrálva Lumokat kell gyűjtögetnünk, ezeket pedig később mindenféle jóságra válthatjuk be. Hogyan lehet kezelni egy Rayman-játékot iOS-en, merülhet fel a jogos kérdés. Nos, az Ubisoft azt a megoldást választotta, hogy jelentősen leegyszerűsítik a dolgot, így a főhősünk magától fut, és nekünk eleinte gyakorlatilag csak a megfelelő ütemben kell ugrálnunk. Később aztán megszerezhetjük az ütés, repülés, csúszás és „összemenés” képességeit is, ezek némi változatosságot visznek a játékmenetbe. A Rayman Fiesta Run egyébként támogatja az iOS-kompatibilis kontrollereket is, bár a fentiek tükrében ezekre nincs túl nagy szükség.

Rayman Fiesta Run

Ettől függetlenül kevésbé gyakorlott játékosoknak még így is okozhat kihívásokat, ha a pályákon mind a 100 összegyűjthető Lumot meg akarják szerezni. Ha ez sikerül, megkapjuk az adott pálya nehezebb változatát, ahol üldözőbe vesznek minket különböző gonosz lények és tüskés citromokra ugorhatunk, vagyis egyszóval meghalhatunk. A nehezített pályák már egy kicsit valóban megizzaszthatnak, de hardcore Rayman-játékosok ezekre is csak legyintenek.

Rayman Fiesta Run

A Rayman Fiesta Run összesen 75 pályát tartalmaz, ezek elég változatos megjelenésűek, valamint három főgonoszt is le kell győznünk idővel. Nem mondjuk azt, hogy ez az év játéka, de 3 euró helyett ingyen érdemes adni neki egy esélyt, egy ideig elszórakozhatunk vele. Természetesen az alkalmazáson belüli vásárlásokért továbbra is fizetni kell, és a jól megszokott módon Lumokat vehetnek azok, akik türelmetlenek és/vagy ügyetlenek. A játék szerencsére enélkül is játszható.

• Rayman Fiesta Run letöltése az App Store-ból (univerzális, akciós, ingyenes, IAP)

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!