imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

A hét ingyenes játéka: Worms 3


Vannak játékok, amik szinte azonnal klasszikusokká válnak. Így van ez a Worms esetében is, melynek első része éppen idén lesz 20 éves (úristen, mennyire öregszem), és az elmúlt két évtizedben gyakorlatilag töretlen népszerűségnek örvend a sorozat a stabil rajongótábora körében.

Az Apple minden héten ingyenessé tesz egy korábban fizetős alkalmazást az „App of the Week” promóció keretein belül, ezen a héten pedig éppen a Worms 3-ra esett a választás. Szóval kit érdekel, hogy tegnap megjelent az Angry Birds második része (ami igazából a tizenötödik), ha most ingyen tölthetjük a Worms 3-at (jó, a Worms-sorozat is megélt egy pár részt, ez éppen a huszadik)?

Worms 3

A koncepció a régi, a Worms 3 pedig szerencsére a két dimenziós Worms-játékok táborát gyarapítja, a Team 17 is gyorsan rájött, hogy a 3D nem az, amire műfajnak szüksége volna, már amennyiben talán három rész volt 3D-s a húszból. Az alapfelállás tehát a klasszikus: van egy teljesen szétbombázható pályánk, amin egy vagy több kukaccsapat harcol egymással, egészen addig, míg már csak egy legény van talpon a vidéken.

Ha valakinek esetleg nem lenne ismerős a sorozat (tényleg, van ilyen?): egy körökre osztott stratégiai játékról beszélünk, ahol különböző fegyverekkel irthatjuk az ellent. Minden fegyvernek más a sebzése és a tulajdonságai, a két alapvető eszközünk a bazooka, ami egy rakétavető és a kézigránát. A pályán ezen kívül véletlenszerűen aknák és napalmos-hordók helyezkednek el, további izgalmakat csempészve a játékmenetbe.

Worms 3

Az alapfegyvereken kívül van mindenféle eszköz és szerszám, amivel a mozgásunkat könnyíthetjük meg (nindzsakötél, lángvágó, ejtőernyő, stb.), illetve van egy rakás nagyon vicces fegyver, például a szuperbárány vagy az öreg néni. A legszemetebb azonban mind közül az, amikor egy ujjal egy picit meglökjük az ellenséget, aki így a biztos halált jelentő vízbe zuhan alá egy szakadék pereméről. Ezen kívül az egész játék iszonyú vicces, rengeteg poénnal megfűszerezve.

Worms 3

Röviden ennyi, a nagy többség valószínűleg úgyis ismeri a legendát, és igazából át is görgette az egész cikket azért, hogy minél gyorsabban a letöltés linkhez jusson. Egyébként amikor felkiáltottam az irodában, hogy „nahát, a Worms 3 a hét ingyenes appja!”, akkor nagyjából fél órára megállt az élet, és csak a robbanásokat és a kukacok jellegzetes hangját lehetett hallani a szobában. Egyetlen fájó pont, hogy a játék rendesen meg van szórva alkalmazáson belüli vásárlásokkal (köztük az aranyszamár!), de egy pár körre azért így is bármikor elő lehet venni.

• Worms 3 letöltése az App Store-ból (univerzális, ingyenes/akciós, IAP)

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!