imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

A „Hey Siri” funkció mentette meg egy kislány életét Ausztráliában


Ahogy közeledik a WWDC, ahol valószínűleg egy új, ráncfelvarrott Sirit mutatnak be (Macre is), úgy mint ha a vele kapcsolatos hírek is gyanúsan megszaporodtak volna. Vagy csak pont emiatt figyelünk rá mi is jobban. Ausztráliában egy anyuka úgy tudta megmenteni a gyerekét, hogy nem kellett a telefonnal bíbelődnie ahhoz, hogy mentőt tudjon hívni.

Az eset Ausztrália Queensland államában található Cairns-ben történt. Stacey Gleeson egész biztosan nem kapcsolja ki soha többet a „Hey Siri” funkciót az iPhone 6s készülékén (amit ti is egyszerűen be tudtok kapcsolni: Settings > General > Siri > Allow „Hey Siri”), de hát nem is kell kikapcsolni, hisz hála az M9-es koprocesszornak, pont az volt a lényege az újításnak, hogy gombnyomogatás vagy hálózatra kötés nélkül is használni tudjuk az Apple személyi asszisztensét. A reklámokban az Apple általában a humorosan hasznos oldalát próbálta megmutatni a „Hey Siri” funkciónak, így például amikor a rendező repülő mókusokról kér képeket, hogy jobban tudja instruálni a kaszkadőröket:

A mostani eset ennél sokkal komolyabb volt. Az anyuka a bébimonitoron keresztül észrevette, hogy 1 éves kislánya, Giana elkezdett kékülni, mivel leállt a légzése. Stacey pánikolva beviharzott a szobába kislányához, és közben elejtette a telefonját a padlóra. Felvette a gyereket, és elkezdte vizsgálni a légutait, miközben eszébe jutott, hogy a telefonján be van kapcsolva a „Hey Siri” funkció, ezért elkiáltotta magát, hogy hívjon azonnal egy mentőt. Próbáljátok ki, ezen a téren valóban intelligens Siri, és attól függetlenül, hogy mentőket (ambulance), rendőröket (police, de a cops is működik), 911-et vagy 112 kérünk, ez a kép fogad, és a telefonunk tényleg tárcsázza a segélyhívót:

siri-emergency-call

Az anyuka végül újra tudta éleszteni a kislányát, de ez valószínűleg pont azon a pár értékes másodpercen múlt, amíg nem a telefonját kellett nyomkodnia, és ő is nyugodtabb lehetett (már amennyire egy ilyen sokkos állapotban az lehet az ember), hogy úton van a segítség. A család azóta jól van, és mindenkit arra biztatnak, hogy egyrészt ismerjék meg az okostelefonjuk összes funkcióját, és kapcsolják be a „Hey Siri” funkciót.

A tegnapi, nem reprezentatív szavazásunkon az jött eredménynek, hogy a szavazók 19%-a használja nyilvánosan Sirit, míg a Creative Strategies szerint csupán 3%. Azért gondolom egy hasonló esetben, vagy egy balesetnél senki nem habozna, hogy kicsit beszéljen a telefonjához vagy az órájához.

Forrás: Apple Insider

MacBook akár 110.000 Ft kedvezménnyel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!