imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

A HomePod képességeivel rendelkezhet majd az Apple fejhallgatója


És egyben megoldaná a fejhallgatózás legkellemetlenebb részét is: nem kellene többé keresgélni, melyik a jobb és melyik a bal oldal.

Noha az utóbbi időben nem sok pletyka szólt az Apple állítólag készülőfélben lévő fejhallgatójáról, most egy friss szabadalom gyanúsan hozzá kapcsolható technológiákról számolt be. Nem is akármilyenekről: lényegében egy HomePod tudását passzíroznák bele a fülesbe.

A leírás szerint a fejhallgató mindkét oldali tárcsáján 5 darab mikrofon figyelne. Az Apple azt állítja, hogy a rendszer ennyi mikrofonnal különböző meglehetősen bonyolult eljárás segítségével képes lenne meghatározni, hogy a felhasználó melyik tárcsát tette a jobb illetve a bal fülére. Magyarul

teljesen mindegy lenne, hogy hogyan veszed fel a fejhallgatót.

Aki valaha is szórakozott már azzal, hogy a sötétben kibogarássza a fülesén, hogy hogyan is kéne azt felvenni, az egészen biztosan értékelni fogja a megoldást. De természetesen nem csak erre lenne jó az az 5 mikrofon. Hasonlóan a HomePodhoz ezekkel fel lehetne mérni a környezeti zajt, amit egyrészt így sokkal jobban le lehetne választani a beszédjeltől, ami tisztább, érthetőbb hívásokhoz vezetne; másrészt akár a hangképet is lehetne a környezet akusztikai tulajdonságaival korrigálni.

Persze még az sem biztos, hogy valaha jönni fog Apple fejhallgató, nemhogy még ennek a szabadalomnak az érkezése. Mindenesetre ez ismét egy olyan technológia lenne, amire elégedetten lehet csettinteni.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!