imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

A Hot Wheels is belépett a digitális univerzumba


Mérheted a köröket, építhetsz digitális garázst, leküzdheted a kihívásokat az új pályarendszerrel. Ez vajon a játékautók új generációja vagy csak egy kósza próbálkozás lesz?

Ugyan itthon a kisautókról inkább a Matchbox márkanév jut eszünkbe, és ebből lehet otthon a legtöbbünknek gyerekkori készlete, a Mattel mostanában már itthon is inkább a Hot Wheels brandet árulja a nagyobb áruházakban.

A futurisztikus, néhol bohém, de minden esetben színes fantázia szülte kisautókat megvásárolhatod egyenként, és komoly pályarendszereken guríthatod gyűjteményed, amik tökéletesen működnek egymással. Eddig ez egy tökéletes tech-mentes játék volt a fiúk és szüleik számára.

Most azonban az Apple és a Hot Wheels együttműködésének köszönhetően ez a világ is nyit a digitális uiverzum felé: a különleges autókkal speciális pályán száguldhatsz és mérheted eredményeid. A játék során a versenyt iPhone-odon vagy iPadeden követheted (csak iOS eszközökkel elérhető). Építhetsz digitális garázst és megvívhatsz számosd küldetést, amivel virtuálisan fejlesztheted autóidat.

Ehhez persze speciális Hot Wheels ID járgányokra van szükséged, amik NFC chippel lettek felszerelve. A pálya maga is speciális: elsősorban a Smart Portalra van szükséged, ami az adatokat feldolgozza, és ez lesz az összeköttetés az autók és az app között.

A Hot Wheels ID rendszert kizárólag az Apple webshopjából tudod megvásárolni. A teljes rendszer a Smart Portalt, 2 autót és 16 modult tartalmaz (61 419 forintért), és állítólag az eddigi leggyorsabb indítóval szerelték fel. A Smart Portal külön is megvásárolható (17 769 forint), és minden Hot Wheels pályához csatlakoztatható, és az autók is gyűjthetők egyenként (2 579 forintos áron). Összesen 51 model kerül majd piacra 2019-ben 6 mini kollekcióban, aminek az első 7 darabos kollekciója már kapható. Az app természetesen ingyenes.

Személy szerint (immár két fiú apjaként) nem vagyok meggyőződve róla, hogy be fogom szerezni. Pedig elég komoly Hot Wheels rendszer épül otthon, többek között megvan a fenti képen látható pálya is, amihez csak a Smart Portal kéne. Ugyanakkor ez azon kevés offline játékok egyike, amit együtt élvezünk a gyerekkel, és nem árt, ha így is marad. Ráadásul a kánikulában a fél napot kinn töltik a medencében a nagy Hot Wheels autómosójával, nem tudnánk ellenőrizni, hogy melyiket érheti víz és melyiket nem…

Ez persze nem azt jelenti, hogy a techie nerd apuka csak offline autózgat a fiával, sőt! rengeteg távirányítós autó van a dobozokban, amivel toltuk pár napot, majd ráuntunk. Egy olyan van, amit a tévé alatt tartunk és folyamatosan előveszünk, pedig már kétéve nyüstöljük: ez a Galaxy ZEGA!

Bár nem voltak vele szemben hatalmas elvárásaim, ez az iPhone-ról és iPadről irányítható lölvözős tankjáték lett a nagyobbik fiam egyértelmű kedvence, amit rendre elővesz, és nyaggatja vele a szüleit, hogy játszanak vele. Most lecsekkoltam, és pár darab még van készleten az iSTYLE-ban akciós áron, így őszintén tudom ajánlani, hogy ennyiért (29 990 forintért) csapj le rá!

Aki pedig a kisautós szettjét szeretné kissé digitalizálni, annak valószínűleg remek szórakozást nyújt majd a Hot Wheels ID rendszer!

Neked mennyire jön be a Hot Wheels ID? Vennél/veszel majd otthonra?

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!