imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Szómágia

Itt a legújabb magyar iOS játék!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Apple és Huawei párharca?

A Huawei lenyomná az Apple-t


A Huawei szeretne lenni a világon a másod legnagyobb mobilgyártó cég, a Samsung után, beelőzve ezzel az Apple-t. A kínai mobilóriás CEO-ja a Reutersnek adott interjújában beszélt a jövőről.

A Huawei neve régről ismerős lehet, hiszen alapvetően egy telekommunikációs és hálózati eszközöket gyártó vállalat, manapság már inkább az okostelefonjairól ismert. Csak néhány éve vannak a piacon, de már is a világon a harmadikok a telefonok közel 400 milliárd dolláros piacán. Természetesen az első a Samsung 79%-kal, a második az Apple 12%-kal és a harmadik a Huawei 9%-kal az eladott telefonok tekintetében.

Amikor évekkel ezelőtt megjelentünk a piacon az emberek azt mondták, hogy őrültek vagyunk. Amikor célként tűztük ki, hogy 100 millió telefont értékesítsünk, ugyancsak ezt mondták.

– mondta Richard Yu, egy konferencián Münchenben.

Richard Yu, a Huawei CEO-ja

A Huawei egyébként a múlthéten dobta piacra legújabb csúcsmobiljait, amik a Mate 9 kódnévre hallgatnak. Két változatban kaphatóak, az alap modell 700 euró, a “Porsche” dizájnos, pedig 1400 euró körüli áron. Ebből is látszik, hogy a cég már nem csak elméletben gondolkodik prémium kategóriás készülékeken, hanem annak árazásán is érezteti azt.

Állítólag a telefonba rejtettek egy-két mesterséges intelligenciára támaszkodó funkciót is. Például képes megtanulni a felhasználó szokásait és az alapján kilistázni a leggyakrabban használt alkalmazásokat. Nem rossz, de láttunk már ilyet korábban.

Huawei, a világ harmadik legnagyobb mobilgyártója

Rengeteg lehetőség áll előttünk, mint a virtuális- és kiterjesztett valóság, sőt a mesterséges intelligencia is. Olyan ez, mint az autó vezetés. Minden kanyar egy lehetőség, hogy leelőzd az ellenfeled.

A kínai cég 33,6 millió telefont adott el a harmadik negyedévben (Q3), az Apple ezzel szemben 45,5 milliót. Persze ne felejtsük el, hogy a cupertinóiak csak magas áras, prémium telefonokat gyártanak, ezzel szemben a Huawei ugyan úgy, mint a Samsung bevételének nagy részét a közép vagy alsó kategóriás készülékekből szerzi.

Felül fogjuk múlni őket (mármint az Apple-t – a szerk.), lépésről lépésre, innovációról innovációra.

Richard Yu szerint az általa vezetett vállalat 2018 végére utolérheti, sőt le is nyomhatja az Apple mobil eladásait.

Az Apple hazavág mindenkit a csúcskategórában

Finnországban, már mi vagyunk az elsők. – mondta és tette hozzá – lépésről lépésre elnyerjük az emberek bizalmát és hűségét. Erről szól ez az egész.

Meglátjuk, hogyan alakul, majd a piac 2 év múlva. Mi mindenesetre egy kissé szkeptikusak vagyunk ezzel kapcsolatban. Kíváncsián várjuk, hogy sikerül-e a Mate 9-cel felpörgetnie az eladásokat a Huaweinek, olyan riválisok mellett, mint az iPhone 7 vagy a Google Pixel.

Forrás: Reuters

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!