imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

A játékok Netflixén dolgozik az Apple


Több forrás is azt állítja, hogy az Apple egy játékelőfizetéses szolgáltatás elindításán dolgozik. A hír pedig tökéletesen illeszkedik az Apple mostani helyzetébe.

A zenének ott van a Spotify, a sorozatoknak ott a Netflix, az alkalmazásoknak pedig ott a Setapp. Egyre nagyobb teret hódítanak maguknak az előfizetéses szolgáltatások, a felhasználók egyre több opció közül választhatnak mindenféle szegmensben. De mi lesz a játékokkal?

Ami azt illeti, erre is van már precedens, említhetjük például az EA Accesst, de ez a szolgáltatás csak Xboxra érvényes, az Apple készülékeivel nem kompatibilis. Adott tehát egy niche piac, ahova egy mostani hír szerint az Apple be is akar törni.

A Cheddarnak nyilatkozó 5 forrás mind azt állítja, hogy az Apple 2018 második fele óta titkos tárgyalásokat folytat különböző játékfejlesztőkkel. A cél az, hogy megnyerjenek minél több nevet maguknak, akiknek a játékait majd fix havidíjért cserébe korlátlan mennyiségben használhatnak a szolgáltatásra előfizető felhasználók. Lényegében tehát pont olyan lenne, mint bármelyik másik előfizetéses történet, épp csak játékokkal.

A hír igazságát több tényező is erősítheti. Egyfelől épp a minap csúszott ki Tim Cook száján, hogy az Apple idén új szolgáltatások bevezetését tervezi. Így, többesszámban. Ebből az egyik szinte biztosan a már sokat emlegetett sorozatos történet lesz, épp most jött ehhez kapcsolódóan új jelentés, ami március-április környékére teszi az indulást. A nagy kérdés az volt, hogy mi lehet a többi. Nos, a Cheddar friss információinak fényében talán ez már nem is annyira kérdés.

A másik, ami igazolhatja a történetet az az, hogy állítólag fejlesztők kotyogták ki az információt. Saját tapasztalatból tudjuk, hogy az Apple valóban jóelőre tárgyalni szokott a számára érdekes alkalmazáskészítőkkel. Ahogy azt is tudjuk, hogy ezek a fejlesztők piszkosul betartják a titoktartási szerződést, mert félnek az Apple haragjától. Bármelyik jóérzésű fejlesztő csak akkor merne nyilatkozni az Apple titkos terveiről, ha biztosan tudja, hogy nem csak vele, hanem még rengeteg másik kollégájával is tárgyalt az Apple.

Tehát vagy kacsa az egész, vagy betonbiztos forrásból származik. Tim Cook nyilatkozatának kontextusában inkább az utóbbi tűnik valószínűnek. Azzal kapcsolatban azonban nincs hír, hogy mikorra várható az indulás, a források szerint még kezdeti fázisban tart a történet, így nem vennénk rá mérget, hogy még idén kézzelfogható eredményt látunk, de bejelenteni persze ettől függetlenül is bejelenthetik.

Figyelembe véve a telítődő okostelefon piacot, a várhatóan gyengébb negyedévet és a hardveresen egyre tovább kitartó telefonokat, érthető, hogy az Apple miért akar erősíteni a szolgáltatások szegmensén. Ez egy olyan bombabiztos bevételi forrást jelent, ami akkor is megmarad, ha éppen kevesen cserélik újabb modellre iPhone-jaikat.

Forrás: Cheddar

Te előfizetnél játékokra, ha lenne rá lehetőséged?

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!