imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

A jövő HomePodja felismeri az arcod


Majd megmondja belőle, hogy milyen a hangulatod, aztán mindezt az oldalát átszövő LED szöveten jeleníti meg egy Animoji-szerű Siri formájában. Ne erre varrjál gombot!

Az Apple meglehetősen előre gondolt azzal a HomePod szabadalommal, amit még 2017-ben adott be az Egyesült Államok Szabadalmi és Védjegy Hivatalába, és ami most nyilvánosan is elérhetővé vált a 18 hónapos titkosítás után. Azért mondom, hogy előre gondolt, mert a felsorolt technológiák annyira távoli sci-fi képzelgéseknek tűnnek, hogy aligha kell azzal számolnunk, hogy a következő évtizedben találkozunk velük. Mindenesetre érdekesnek érdekes az elképzelés.

Noha a szabadalomban hivatalosan nem HomePodról beszélnek (hogyan is tennék, hiszen akkor még meg sem jelent a termék, amikor beadták), de a „szövettel borított, mikrofont és hangszórót tartalmazó otthoni eszköz“ kifejezés eléggé egyértelműsíti, hogy mire gondolhatott a költő.

Az Apple azzal az erős tétellel nyitja a gondolatmenetet, hogy a HomePodot borító szövetbe LED szálakat szőnének, ezzel gyakorlatilag az egész hangszóró oldalát egy nagy – persze limitált lehetőségekkel rendelkező – kijelzővé alakítaná. Itt jelenhetne meg például az aktuális időjárási körülményeket jelző ikon, a beérkező e-mailek tárgya, vagy a számunkra érdekes sportesemények eredményei.

És ez még nem minden. Az Apple ezen a kijelzően egy dinamikusan változó emoji (vagy Animoji?) formájában arcot adna Sirinek. Aki az éppen aktuális hangulatállapotunkra reagálva vagy mosolyogna, vagy empatikusan szomorú lenne és így tovább. És, hogy honnan tudná az aktuális hangulatállapotunk? Hát onnan, hogy elolvassa majd a leveleinket, amiknek a hangvételéből megítéli majd, hogy mi az adekvát hangulati helyzet, de a hanghordozásunkat is figyelembe venné.

Illetve ott lenne még a Face ID is, merthogy ezt sem spórolná ki az Apple. A biometrikus azonosítást többek közt arra is jó lenne, hogy az eszköz azonosítani tudja, ki beszél hozzá éppen, hányan vannak a szobában és milyen messze a hangszórótól. Ezekből az információkból pedig megállapíthatná a kérdező személyazonosságát, tudná, hogy kinek a naptárbejegyzéseit vagy Üzeneteit kell felolvasnia.

Az már tényleg csak hab a tortán, hogy az eszköz az Apple elképzelései szerint képes lenne a 3D-s gesztusérzékelésre is, azaz integetve, ugrálva, dülöngélve is vezérelhetnénk.

Mire elkészülnek az említett technológiák, és bekerülnek a HomePodba, talán azzal a funkcióval is erősödik majd a termék, hogy elérhető lesz hazánkban is…

Forrás: The Verge

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!