imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

A jövő Memojijait már az élet alkothatja


Mikor a Face ID szinte már a bőrünk alá is belát, azt hiszem nem túlzás azt mondani, hogy az arcfelismerési technológia virágkorát éli. A mesterséges intelligencia által adott lehetőségekkel kiegészítve pedig a határ a csillagos ég. 

A Memojik következő generációját pedig fényképek analizálásával készítheti az iPhone-unk. Felismerve a legerősebb arcvonásokat készíthetné el a leghasonlóbb avatárt.

Az USA Szabadalmi Hivatala tegnap engedélyezte egy technológia levédetését “Technika avatár készítésére kép adatokból” néven. Ami azt sugallja, hogy fotók felhasználásával és azok analizálásával készülhetnek majd az új Memojik.

Röviden úgy kell elképzelni a dolgot, hogy adott egy kép a felhasználóról, amit a technológia felhasznál az elemzéshez. Meghatározz az alany arcvonásait és digitális reprezentáció segítségével összegyúrja azt egy új avatárrá.

An illustration of how images of a subject can be broken down into facial features and location measurements

Egyszerűnek hangzik, azonban egészen összetett folyamatról van szó, aminek olyan részei vannak, mint az arckifejezés meghatározása és annak akkurátus társítása a megfelelő arcrészlethez.

Itt nem áll még meg a dolog, a mimika mellett az arc többi részét is felismerné, amikből összeállhatnak a Memoji apróbb részletei. És természetesen választási lehetőséget biztosítva a felhasználók számára a felismert arc számtalan sablonba is beilleszthető lenne, hogy a felhasználónak legyen miből válogatni.

Ez azért jóval megkönnyítené a folyamatot. Ti elmazsoláztatok a saját Memoji készítéssel?

Forrás: AppleInsider

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!