imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

A jövőben joystick-szerű lehet az Apple Watch digitális koronája


Sokkal rugalmasabb és sokrétűbb mozgásra lehet képes a jövőben az Apple Watch-ok oldalára erősített Digital Crown. Az eddig csak forgatással és nyomással mozgatható gomb sokkal flexilibilisebb lehet majd.

Az Apple Watch koronája eddig sem csak egy funkcióval bírt. Számos interakcióra képes a hangvezérlés kezelésétől kezdve, az érintőkijelző vezérlésén át még a screenshot készítés során is használhatjuk, nem beszélve az ide beépítertt EKG-érzékelőről. A megnyomható és forgatható gombnak azonban az Apple még több szerepet szánhat a jövőben.

A minap bejegyzett “kapacitív hézagérzékelő gyűrű elektronikus órához” szabadalom azt sugallja, hogy az Apple Watch-ok oldalán elhelyezett Digital Crown egyfajta joystickká fejlődhet az évek során.

Az új korona a fedő elem alatt már nemcsak egy elcsavarható szárral rendelkezne, hanem valami olyannal, ami különböző irányokban mozdítható el. A kapacitív elemek találkozásánál kialakult interakciókkal pedig nagyban bővíthető lenne a digitális koronára ruházható feladatok száma.

Sőt, még arra is alkalmas lehetne a gomb, hogy a nyomás erősségét meghatározza, ne csak annak hosszát és elengedéskor vissza is ugorjon a kiinduló pozícióba.

Mivel az Apple Watch kijelzőjén kurzor nincs, amit így mozgathatnánk, leginkább az valószínű, ha a funkció valaha implementálásra kerül, hogy számtalan dedikált mozgást rendelhetnek a különböző irányokhoz, ezzel teljesen új utat nyitva az Apple Watch-csal lehetséges interakciók tárházában.

Forrás: Az Amerikai Egyesült Államok Szabadalmi Hivatalának adatbázisa

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!