imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

A következő iOS frissítéssel tovább bővülnek a Haptic Touch képességei


Ahogy azt sejteni lehetett, fokozatosan egyre több mindenre lesz képes a 3D Touch pótlék.

Pár hete írtunk egy alaposabb cikket arról, hogy mi is az a hangzatos nevű Haptic Touch, ami az iPhone XR-ban a 3D helyére került. Abban végül arra akövetkeztetésre jutottunk, hogy leginkább tényleg csak egy hangzatos elnevezés, méghozzá a korábban „hosszan nyomás“ néven nevezett gesztusé. Igaz, ehhez hozzátársították a tényleg világelső Taptic Engine technológiát, szóval valamivel tényleg több annál.

Már akkor is tudni lehetett, hogy noha egyelőre meglehetősen limitáltak a funkció használati lehetőségei, az Apple a jövőben ezen tervez változtatni. Nem is kellett sokáig várni rá, a hamarosan érkező, jelenleg még béta állapotban elérhető iOS 12.1.1 máris bővített a képességeken.

Pontosabban visszaadott egy olyat, ami már megvolt, de aztán elvették. Lényeg a lényeg, hogy a frissítés után, ha hosszan nyomunk egy, a Zárolt képernyőn megjelenő értesítésre, akkor annak bővebb tartalma hosszan nyomásra is felugrik majd az iPhone XR-en, kellemes haptikus visszajelzéssel társítva.

Nyilván nem egy világmegváltó dologról van szó, de örömteli látni, hogy tényleg nem hazudtak akkor, amikor azt mondták, hogy javítani fognak a Haptic Touch felhasználhatóságán.

Forrás: 9to5Mac

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!