imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

A legenda visszatér: újra itt a WINAMP!


A letűnt MP3-korszak szuperhőse, sokunk ifjúságának meghatározó eleme. Régi alkalmazás nem vén alkalmazás, megújult erővel csap bele újra a bizniszbe a jó öreg láma.

Azt hiszem, a legeslegfiatalabb olvasóinkon kívül midenki ismeri a Winampot. Az 1997-ben debütált ingyenes zenelátszó alkalmazás lényegében minden PC-n megtalálható volt a hőskorszakban. A lejátszó sikerét a szinte végtelen beállítási lehetőség ellenére is könnyen használható felület adta. Na meg természetesen a hihetetlen mennyiségű skin, amit úgy lehetett gyűjteni, és úgy lehetett velük menőzni, mint a Pokémon Tazóval.

Az alkalmazást 2002-ben megvette az AOL, majd 2014-ben tovább adta a Radionomy számára. Az utolsó frissítés 2013-ban érkezett hozzá, szóval tényleg hamvaiból tér majd vissza az app. Nem is akárhogy!

Bár túl sok részletet nem árult el, Alexandre Saboundjian, a Radionomy CEO-ja azt nyilatkozta, hogy elsőkörben mobilaklamazásként fog visszatérni a láma, de a tervek közt szerepel az asztali alkalmazás is. Mindezt úgy, hogy megőrzik az alkalmazás eredeti szellemiségét, de felruházzák a modern lejátszóhoz szükséges tudással. Például egy helyen kezelhetjük majd vele a lejátszási listákat, lokális fájlokat, podcastokat, rádió streameket, és talán más streamingszolgáltatásokat is, mint például a Spotify vagy az Apple Music.

A Winamp 5.8-as frissítése még ezen a héten érkezik bugfixekkel, az új Winamp 6 pedig várhatóan valamikor 2019-ben mutatkozik majd be.

Ha nem bírod ki addig, itt a lejátszó egy rajongó által elkészített webes változata. Ha másra nem arra midnenképpen jó, hogy nosztalgiázz egyet DJ Mike Llama intrójával:

Winamp it really whips the llama’s ass.

Forrás: Techcrunch

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!