imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

A lehető legjobb kezekbe került az Apple TV


Új vezető került az Apple tévészolgáltatásának élére. A vezért a konkurenciától sikerült elszipkázni, ahol már bizonyította: érti a dolgát. Jó dolgok érkezhetnek az Apple TV háza tájáról.

A Bloomberg szúrta ki a hírt: új vezetőt helyeztek az Apple TV részleg élére. Az egyből alelnöki rangot kapó Timothy D. Twerdahl pedig nem ma kezdte az ipart. Korábban vezetőként dolgozott az Amazon hasonló szolgáltatásán, azaz az Amazon Fire TV-n, de ezt megelőzően volt igazgató a Netflixnél és a Rokunál is. Az átigazolás mára már hivatalos: az Apple megerősítette a Bloombergnek, hogy Twerdahl ennek a hónapnak az elején csatlakozott a céghez.

Az átvétel a HR-eseknek is adott egy kis feladatot, hiszen Twerdahl nem üres pozícióra vették fel, hanem a korábbi alelnök, Pete Distad helyére. Distad a továbbiakban Eddy Cue-val, az Apple internetes szolgáltatásokért és szoftverekért felelős alelnökével fog együtt dolgozni a tartalomgyártáson. Twerdahl pedig egyenesen Greg Joswiak-nak, az Apple alelnökének fog jelenteni.

Apple TV

Azt egyelőre nem tudni, hogy az új munkaerő mekkora változásokat fog hozni az szolgáltatások terén. Az viszont mindenképpen sokat sejtet, hogy Twerdahl nem sokkal azután került a céghez, miután egyre több jel mutatott abba az irányba, hogy valami radikális megújulás van készülőben a platform körül.

Tim Cook a negyedéves jelentést követő beszélgetésen szintén megerősítette a fentieket. A vezérigazgató szerint az Apple TV (és az Apple Music) egyelőre még csak a növekedésük kezdeti szakaszában járnak, emiatt kiemelten foglalkoznak velük az Apple-nél. Bár részleteket nem árult el, a szokásos rébuszokból nagyon úgy néz ki: valami nagy dobásra készülnek Cupertinóban.

tvOS-10-Siri-Light-Mode-Apple-TV-screenshot-001

Az egyik ilyen lehetne, ha a saját tartalmak előállításába fogna a cég. Ezt bár Eddy Cue korábbi interjújában cáfolta, Cook szavaiból ítélve viszont mégsem tűnik annyira lehetetlennek. A vezérigazgató úgy fogalmazott: az Apple Music-kal még csak most kóstoltak bele az egyedi tartalmak készítésébe, és gondolkodnak azokon a lehetséges utakon, amerre tovább haladhatnának ezügyben. Az Apple TV pedig pont kiváló lehetőséget jelent az efféle ambícióknak…

Forrás: 9to5mac 1, 2

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!