imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

A Mac éve lehet az idei


Az utóbbi hónapokban nem alakulnak túl fényesen az elemzői várakozások, ezt az Apple részvényei is megérzik. Mégis korai lenne összeomlásról beszélni, de vajon mi váltja ki az esetlegesen stagnáló iPhone eladások miatti csökkenő profitot?

Ming Chi Kuo szerint nagyon egyszerű a válasz: a Mac. Bár rengeteg a pletyka egy, az idén érkező kisebb méretű iPhone-ról, ez még biztosan nem fogja megváltani a világot, és kivétel nélkül minden elemző arra fogad, hogy az Apple iPhone eladásai lassulni fognak, ne adj isten akár csökkenés is bekövetkezhet. Természetesen sok múlik az ősszel érkező iPhone 7 sikerén, de mi is kételkedünk benne, hogy idén egyáltalán le tudnak-e gyártani 80-90 millió iPhone 7-et, márpedig ez lenne az a szám, ami egy kis megelégedéssel tölthetné el a befektetőket.

IMG_0800

Ming Chi Kuo, a szinte tévedhetetlen elemző most azt írta meg, hogy a Mac lehet ami idén biztosítja a növekedést az Apple számára. Bár az iPhone adja a bevétel és ezzel együtt a nyereség több mint 60 százalékát, azért a Macekből származó összeg is jelentős lehetne és biztosíthatná a növekedést, ha negyedévente 15-20 százalékkal felül tudnák múlni a 2015-ös év azonos időszakát.

2015Q4-eloszlas

De vajon mi lenne ami jelentősen megdobná a Mac eladásokat? Kuo szerint az egyik nagyágyú egy frissített MacBook lehet, de szerintünk ez még közel sem lesz elegendő. Ha az Intel csodát tesz, akkor sem várható kétszer gyorsabb MacBook, valószínűleg még egy két év kell ennek a modellnek, ahogyan az első MacBook Air is hasonló utat járt be. A legfontosabb egy Retina kijelzős MacBook Pro frissítés lenne, mert őszintén szólva nem véletlen, hogy magam is egy több mint két éves 15 hüvelykes MacBook Prót nyúzok, egyszerűen nem volt akkora a fejlődés az utóbbi pár évben, hogy érdemes legyen váltani. Itt lenne az ideje valami nagy durranásnak ami miatt jelentősen növekedne a kereslet a Pro laptopok iránt. Vékonyabb ház, Intel Skylake processzor, jóval nagyobb teljesítményű grafikus chip, és persze még egy két óra üzemidő is jól jönne, nem beszélve a nem retinás MacBook Próról, ami már szinte őskövületnek számít.

IMG_0799

Ha megnézitek az iMagazin alkalmazás “Mit vegyek” menüpontjában a Mac gépeket, jól látható, hogy a legtöbb Mac nagyon rég frissült. A MacBook 290, a Mac mini 466, a Retina MacBook Pro 251, a Mac Pro 767, a MacBook Air pedig 322 napja nem frissült. Ha az Apple kicsit ráfeküdne idén a gépeire, az biztosan jelentősen felpörgetné a Mac eladásokat, ez pedig garantálhatná az idei évre is az eddig megszokott növekedést.

Reméljük, hogy Kuo-nak igaza lesz, és a mi reményeink is valóra válnak azzal, hogy az Apple keményebben ráfekszik a Mac termékcsaládra. Persze ha nem történik semmi, akkor sem lesz nagy baj, hiszen az Apple továbbra is gond nélkül meg fog keresni három havonta 10-11 milliárd dollárt, ami irgalmatlanul sok pénz, de nem szabad elfelejteni, hogy minden cég elsődleges célkitűzése, hogy évről évre növekedést produkáljanak.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!