imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

A MacBook setup, ami annyira őrült, hogy már őrülten jó


Van az, amire csettintesz, hogy ez igen, nagyszerű, jó látni, de azért otthonra nem kéne. A következő MacBook Pro tuning Canoopsy-tól pontosan ilyen. 

Nagyon fontos előre leszögezzük, hogy amit most láttok, azt még maga a megálmodója-alkotója, Canoopsy sem gondolta véresen komolyan. Maga is úgy kezdi, hogy a valaha látott legnevetségesebb és legőrültebb MacBook Pro setupot fogjuk látni, és nem beszél félre:

Alapvetően arról van szó, hogy fogott egy 16-es MacBook Prót, vett három viszonylag olcsó monitor panelt (300 dollár alatt), amiket zsanérokkal ráerősített a Mac monitorára, és így végeredményben egy négymonitoros felállást alkotott az Apple legerősebb hordozható gépéből:

Ezt azért tudja megtenni, mert a panelek egyaránt USB-C-ről kapják az áramot és az infót is, így még mindig marad egy szabad port, amin 96W-ot tud felvenni a MacBook Pro.

Persze Canoopsy úgy gondolta, hogy az az egy szabad port nem elég, így egy dongle-t kapott a MacBook Prója, tele minden jóval: SD kártya olvasóval, USB 3-portokkal. Majd beledugott egy szem Samsung T-5 háttértárat, ami ugye USB-C-vel csatlakozik. Ó az irónia…

Ha azt mondod, hogy egy hordozható erőműből asztali négymonitoros vágógépet csinálni elveszi a termék eredeti jellegét, tökéletesen igazad van. Ugyan elvileg a monitorok önmagukba csukhatóak, és így valamennyire mozdíthatóak, de nem látom magam előtt, hogy ezt sokan dobnák be a bőröndjükbe:

Arról nem ejt szót, hogy hátul bármi támogatná fizikailag a kijelzőt az extra súly megtartásában, így úgy veszem hogy erre nem volt szükség. Ha pedig ez igaz, akkor hatalmas piros pont az Apple-nek, hogy egy ennyire masszív, mégis könnyen csukható megoldást alkottak.

De ami nekem kifejezetten tetszett, és szerintem magam is teszek majd a sajátomra, az az aljára rakott extra gumi:

Ez ugyan megint szembemegy a hordozhatósággal, és nem ajánlom mindenkinek, de ha valaki a legtöbbször az asztalon használja a MacBookját, a hűtés szempontjából sokat segíthet. Persze nem feltétlen kell ekkora, mert azért a túl magasra emelt billentyűzet sem annyira kényelmes.

Egy dolog van, ami viszont továbbra is elképeszt az új MacBook Pro kapcsán: itt ez a gép, a sokat szidott USB-C portokkal, amik elvisznek önmagukban, minden csatlakozó nélkül egy négymonitoros felállást, és erre a gép is gond nélkül képes. Ez a sokoldalúság az ok, amiért az Apple mindenki előtt áttért teljesen az USB-C-re, ezért fogjuk majd nagyon imádni, ha a többi gyártó is adaptálódik majd.

Az új 16″-es MacBook Pro tényleg fantasztikusan jó gép lett, minden gyerekbetegsége ellenére is. Ez pedig egy különleges, mégis remekül sikerült tisztelgés a gép tudása előtt.

Végül ugyanazt szeretnénk megkérdezni, amit maga a videó készítője: szerinted is ez a leghülyébb MacBook Pro setup, vagy már annyira őrült, hogy bejön?

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!