imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

A MacBookokban sem lesz jack?


Az Apple a napokban olyan kérdőívet küldött ki egyes MacBook Pro felhasználóknak, ami sokakban fel fogja nyomni a pumpát. A csak kérdés az, hogy milyen következtetéseket vonhatunk le a felmérésből.

Sokáig ment a találgatás, vajon az Apple tényleg 3,5 milliméteres jack-csatlakozó nélkül dobja piacra az iPhone 7-et. A bemutató óta tudjuk: tényleg. Ezzel sok felhasználó tyúkszemére léptek, jöttek is a felhördülések: mi lesz a következő, a kerék?

macbook-portss-bleed

A pesszimistábbak hangok pedig rögtön minden jövőbeli Apple-termékből elkezdték temetni a csatlakozót.

Könnyen elképzelhető, hogy nekik lesz igazuk…

Ha visszaemlékszünk, a cupertinói vállalat már a rebootolt MacBook szériával is erősen kicsapta a biztosítékot. Ekkor ugye az történt, hogy a gépek egyetlen USB-C csatlakozóval jelentek meg. Se USB-A, se Thunderbolt, se HDMI se MagSafe se semmi. Ekkor még a magányos port mellett, egy jack is helyet kapott. Ez viszont lehet, nem sokáig lesz így.

Egyes MacBook Pro felhasználók levelet kaptak az Apple-től, benne egy kérdőívvel. Ennek egyik kérdése – a gyengébb idegzetűek most ne nézzenek ide – így nézett ki:

applemacbookprosurveyquestion

Bizony. Magyarul valami ilyesmi:

Használtad valaha a jack-csatlakozót Retina kijelzős MacBook Pro készülékeddel?

Most két dolog lehetséges: vagy csak fel akarják mérni, elérkezett-e az idő arra, hogy szép lassan, évek múlva teljesen kivezessék a 100 éves technológiát minden termékükből; vagy a jövő hónapban esedékes megújult MacBook bemutatóra keresik a jó érveket bizonyítványuk magyarázásához.

Az tűnik valószínűbbnek, hogy az előbbi válasz lesz a befutó. Egyrészt, mert korábban kiszivárgott (kétes hitelességű) képek szerint nagyon is marad a jack, másrészt mert nem csak a sokak által szeretett kimenetről, hanem más csatlakozókról is kérdezték a népet.

Rákérdeztek többek közt, az SD kártyaolvasóra, a klasszikus USB portokra, sőt még az akkumulátor üzemidőre is. Az egyik sejtelmes kérdés például ez volt:

Milyen módon töltöd fel fényképeid digitális kamerádról, vagy telefonodról MacBook Pro készülékedre?

Tehát valószínűbb, hogy csak fel akarják mérni mire lenne szüksége a felhasználóknak. Ming-Chi Kuo, a KGI jól ismert elemzője se említette egyetlen jóslatában sem, hogy idén búcsúzni kéne a csatlakozótól. Szerinte az új MacBook Pro vékonyabb unibody házban, Touch ID-vel és érintésérzékeny OLED kijelzővel a billentyűzet felett érkezhet.

Akárhogy is, az biztos, ha mégis kiszedik az új gépekből, a “fiatal voltam és kellett a pénz a hely a duplakamerának” gyenge érv lesz….

Forrás: 9to5mac

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!