imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

A Metallica az Apple Music oldalán áll


A Metallica és az Apple között komoly nézeteltérés volt még 2006-ban, amikor az iTunes elindult. A bandában ugyanis elég sok negatív érzelmet váltott ki az a tény, hogy az iTunesban lehetőség adódott a rajongóknak, hogy akár egyesével is megvehessék a számokat. Erről a zenekar tagjai akkor úgy nyilatkoztak, hogy ez az albumok bukását fogja okozni. Így 9 évvel később kijelenthetjük, hogy nagyjából igazuk is lett, hiszen manapság jóval kevesebben vesznek meg egy teljes albumot. A nézeteltérést viszont az idő elfeledtette és már teljesen máshogy viszonyul a Metallica az Apple megoldásaihoz.

Az iTunes Amerikán kívül csak 2008-ban indult el, és ezzel megváltoztatta az egész világon a zeneipart. A vásárlók már kiválaszthatták, hogy melyik számokat szeretnék megvásárolni az albumról és bárhol elérhették ezeket a zeneszámokat. Az előadók manapság a fizikai lemezek helyett az albumokat feltöltik az internetre a megfelelő hely(ek)re. Egy átlagos zenehallgató ugyanis egyre ritkábban vásárol meg egész albumokat.

2010_lars_wm_1280

A zeneipar a streaming szolgáltatások megjelenésével ismét átment egy kisebb forradalmon. A Metallica ezt a forradalmat viszont már pozitívan élte meg. Amíg Taylor Swift támadta a nemsokára érkező Apple Musicot, addig a Metallica dobosa – Lars Ulrich – a cannes-i Lion Fesztiválon elmondta, hogy már nagyon várja a banda összes tagja az Apple új szolgáltatását.

Véleményem szerint jelenleg az Apple a legmenőbb cég a világon. Óriási támogatója és rajongója vagyok az Apple-nek és a cég összes termékének. Már a legtöbb olyan emberrel volt szerencsém találkozni, akik ott a döntéseket hozzák, és abszolút megbízok bennük.

A dobos azt is elmondta, hogy a banda többi tagjának is jó a kapcsolata az olyan emberekkel is, mint Tim Cook vagy akár Jimmy Iovine. Szerinte érdekes volt végigkövetni, hogy merre is tart az Apple Music-kal az amerikai vállalat, és biztos benne, hogy a Metallica ott lesz bármerre is tart majd a cég. Arra a kérdésre, hogy miért változott a zenekar hozzáállása, egyszerűen annyit felelt, hogy a konfliktus már lassan egy évtizede alakult ki, és ez az idő alatt sok minden változik. Az Apple Music mellett a banda hisz még a Spotify-ban is, ebben a vitában nem akartak oldalt választani.

11011027_10153353992795803_7066339642600265832_n

Az Apple egyébként hivatalos Facebook eseményt is indított az új Apple Music és az iOS 8.4 megjelenésének. Ha helyes az eseményhez beállított dátum, akkor itthoni idő szerint jövő kedden 17:00-kor lesz elérhető a szolgáltatás. A hivatalos Facebook eseményt itt érhetitek el.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!