imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Megérkezett a Powerbeats Pro

az iSTYLE üzleteibe!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

A Microsoft szerint is vége a Windows Phone-nak?


Március 30-a és április 1-je között tartják/tartották a Moscone Centerben, San Franciscóban a Microsoft 2016-os fejlesztői konferenciáját, a Buildet. Itt számos dologról beszélt Satya Nadella CEO és a redmondi cég többi meghatározó alakja. Természetesen szó volt a Windwos 10-ről, a HoloLensről, és még számos más dologról. Csak egy szegmensről esett viszonylag kevés szó: a Windows Phone-ról.

2011-ben tartotta első Build elnevezésű fejlesztői konferenciáját a Microsoft, ami örököse a korábban külön tartott Professzionális Fejlesztői Konferenciának (Professional Developers Conference – PDC), ill. 2011-ben összeolvasztották ezt a webfejlesztők MIX-nek nevezett konferenciájával, és ebből született a Build. Az első kettőt ősszel tartották, a harmadikat már nyáron, a negyedik alkalomtól egészen mostanáig pedig tavaszra „csúszott le” a konferencia időpontja. A tavalyi évhez képest 100 dollárral emelkedett a belépő ára, de így is 5 perc alatt adták el az összes jegyet. A The Verge csinált egy 15 perces összefoglalót az első napról:

Satya Nadella elmondta, hogy immáron 270 millió aktív Windows 10 felhasználó van világszerte, és hogy ezt a számot tovább kívánják növelni – kérdés ennek mennyire örülnek azok, akiket egyre inkább arra „kényszerít” korábbi megszokott operációs rendszere, hogy frissítsen. Tom Warren, a The Verge újságírója a konferencia első napja után elkapta Terry Myerson Windows-főnököt.

Teljes mértékben elkötelezettek vagyunk a 4 hüvelykes képernyő mellett, eljön majd az idő, amikor erre fogunk koncentrálni, és bár a család része, de nem a központi magja, amivel – reményeink szerint – fejlesztői érdeklődést fogunk kiváltani ebben az évben. Ez nem azt jelenti, hogy ne lennénk tudatában a mobil platform fontosságának, de a Microsoftnak és a Windowsnak ez most nem az a terület, amit vezetnie kell.

Amikor az újságíró a Windows nővekedési lehetőségeiről kérdezte, Myerson meglepő őszinteséggel válaszolt:

Ha el akarsz érni egy csomó okostelefon-felhasználót, akkor nem a Windows Phone a megfelelő út ehhez. Ha új Windows-felhasználókat szeretnél, akkor a legnagyobb bázis, akik telepíteni fogják a szoftvert, 9 és 30 hüvelyk közötti képernyőméreten találhatóak. Ha új és izgalmas dolgokra vágysz, akkor az Xbox és a HoloLens lesz a terepe a beszélgetésnek.

Ennek megfelelően csupán egyszer használtak Windows Phone-t a prezentáció során, amikor a Skype új változatát demózták. Hibás taktika ez vagy sem? A Windows Phone nagyon hamar és nagyon gyorsan vesztette el azt a minimális piaci részesedését is, amivel bírt, az iPhone és az Androidot futtató készülékek javára. Szoftvereket viszont bőven készíthetnek, amit adott esetben bárki letölthet az App Store-ból vagy a Google Play áruházból, úgyhogy nem biztos, hogy rosszul tették, hogy kicsit frigóba vágták a Windows Phone-t. Azért Myerson hozzátette:

Menő dolgokat is fogunk csinálni a telefonokkal, és bár fontos részét képezik a családnak, idén nem ők adják a lándzsa hegyét.

Forrás: The Verge

Borítókép: Mészáros Roland

MacBook akár 110.000 Ft kedvezménnyel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!