imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

A Microsoft többet fizet a MacBook és iMac gépekért


Limitált idejű csereakciót indít a Microsoft, hogy népszerűbbé tegye az új Windows 10-es platformot. 200 dollárért számítanak be minden laptopot, 300 dollárért pedig minden MacBook-ot.

Az EasyTradeUp akció október 20-áig tart, és nyolc országban lesz elérhető: Brazíliában, Kanadában, Franciaországban, Németországban, Indiában, Tajvanon (pikáns, hogy Kínában bezzeg nem), az Egyesült Királyságban és természetesen az Egyesült Államokban.

windows10top10theme2

Minimum 599 dolláros, Windows 10-et futtató, Microsoft Store által kvalifikált gép esetében érvényesíthető a beváltás. Ez azt jelenti, hogy egy Mac-kel akár féláron válthatunk jegyet a Microsoft csodálatos világába, ha a gépünk kijelzője minimum 11,6 hüvelykes, és 6 évnél nem idősebb. Kíváncsian várjuk az eredményeket, hogy vajon hányan fognak élni ezzel a lehetőséggel.

Nem először próbálkozik a redmondi cég, hogy felhasználókat csábítson el az Apple-től. Korábban 200 dollárt ajánlottak iPad-ekért, ha Surface-re váltott az illető, 650 dollárt engedtek a Surface Pro 3 árából, ha MacBook Air-t cserélt be az ember, ill. 200 dolláros ajándékkártyákat adtak az iPhone-okért. Az akció a legújabb Surface Pro 4-re nem érvényes.

microsoft surface pro

Biztos sokan megmosolyogjátok a Microsoft visszautasíthatatlan ajánlatát, de piaci csatározás mellett nem lehet nem észrevenni a gesztusokat. Egyrészt az egykori szoftveróriás már régóta nem versenytársa az Apple-nek, de még a Google-nek sem. Olvassátok el Handras hosszú cikkét, hogy hogyan hagyták őket állva a piacon.

A Microsoft dolgozói használhatnak Mac-et munkához (és használnak is), az Office előbb jelent meg Mac-re mint Windows-ra, és azon sem akadt fönn senki, hogy azt a szeptember 9-ei keynote-on egy iPad Pro-n demózták. Aki nem emlékezne, annak itt a videó:

Persze Phil Schiller tartott egy kis hatásszünetet, és sokan az Adobe és a Microsoft embereinek ilyesfajta felvonultatását mondhatni trollkodásnak, vagy a dominancia kimutatásának vélték, a helyzet ennél valószínűleg összetettebb. Sok mindenért szerethető, és valószínűleg az Apple egyik legnagyobb fegyvere az ökoszisztéma, amit hosszú évek során kialakított, de azért egyre többen szeretnénk átjárhatóságot a platformok között. Ettől még a verseny verseny marad.

Ti váltanátok Mac-ről Windowsra?

Források: Apple Insider, The Verge

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!