imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

A mobilpiac nyereségének 94%-át viszi az Apple


Továbbra is az Apple vezeti azt a listát, ami a mobilpiac nyereségét összesíti – annak ellenére, hogy az elmúlt negyedévben a világszerte eladott okostelefonok 14,5%-a volt iPhone. Ráadásul az arányt még sikerült is növelni a korábbi 85%-hoz képest.

Elképesztő erőfölényben van az Apple ha a nyereségről van szó az okostelefonok piacán a Canaccord Genuity piackutató cég legújabb adatai alapján. Azt eddig is tudtuk, hogy a cupertinóiak több pénzt visznek haza, mint bárki más az iparágban, de a különbség még a jelenleg második helyezett Samsunghoz képest is hatalmas, a koreai gyártó ugyanis az összes nyereség 11%-át zsebelte be. Ha valakinek esetleg szemet szúrna, hogy így már 100% felett vagyunk: azért lehet ez így, mert számos gyártó veszteséget termel.

Mike Walkley, a Canaccord elemzője szerint a veszteségek nagy részét az okozza, hogy a HTC, a BlackBerry, a Sony és a Lenovo nem tud versenyezni a 400 dollárnál magasabb árú készülékek piacán. Az Apple-nek minden készüléke ebben a kategóriában szerepel, így az eladások 14,5%-a volt az övék, 670 dolláros átlagárral. A Samsung 81 millió okostelefont értékesített, amivel a torta 24,5%-át szerezték meg, az ő esetükben az átlagos eladási ár azonban mindössze 180 dollár volt.

Kép forrása: AppleInsider
Kép forrása: AppleInsider

És hogy mit hoz a jövő? Természetesen most is sokan vannak, akik – az elmúlt évekhez hasonlóan – úgy gondolják, az Apple számára innen már csak lefelé vezethet az út, Tim Cook azonban bizakodó volt a legutóbbi negyedéves pénzügyi jelentés alkalmával:

A negyedévben az iPhone 6 és az iPhone 6 Plus iránti kereslet továbbra is nagyon erős maradt, és új rekordot döntöttünk az időszak végén az iPhone 6s és az iPhone 6s Plus rajtjával. A kereslet jelenleg meghaladja a kínálatot, de sikerült felfuttatnunk a gyártást október első heteiben.

A Morgan Stanley elemzőjének kérdésére Tim Cook a telefonkonferencián elmondta, hogy bőven van még tartalékuk, mivel a vásárlók kisebb része cserélte le a készülékét az új generációra. Hozzátette, hogy soha nem látott arányban vannak az Androidról váltók a vásárlók között, ez 30%-ot jelentett az előző negyedévben. Lehet, hogy a karácsonyi időszak után az Apple részesedése az iparág profitjából több mint 100% lesz?

Forrás: AppleInsider.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!