imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

A Nagy Apple Watch Sebességteszt: összecsap minden generáció!


Vajon mennyivel gyorsabb a negyedik generáció a harmadikhoz képest? Nagyon lassú már az Series 0? Most minden kérdésedre választ kapsz!

Az iPhone-oknál kiemelten fontos, hogy évről-évre újabb, erősebb processzort kapjon a készülék, annak érdekében, hogy az időtálló és villámgyors legyen, továbbá, hogy új funkciókat is el tudjon sajátítani.

Ezzel szemben az Apple Watch-ra klasszikusan nem úgy gondolunk, mint ami túlzottan igényli a számítási kapacitást. Relatíve kevés és egyszerű alkalmazásokat használunk rajta; az értesítések kezelése, a zenehallgatás és a tevékenységek nyomon követése pedig nem tartoznak tipikusan az izomerőt igénylő feladatok közé.

Ennek ellenére azért számít a processzor ereje, és ezt nem is igazolhatná jobban semmi, mint a következő videó, amiben az összes Apple Watch generáció száll versenybe egymással egy sebességtesztben.

Nem meglepő módon az Apple Watch S4 lett a befutó, ami már csak azért is kötelező, mert az eddigi 32 bites architektúra helyett a termék történetében először 64 bites került a motorháztető alá. Ez az Apple szerint kétszeres gyorsulást jelent az S3-hoz képest, bár a videó tanulsága alapján a legtöbb feladatban nem annyira vág arcul a gyorsulás szele.

Ahogy az sejthető volt, az első generáció már igencsak lomha a többihez képest, míg mondjuk a legújabb Watch-nak 40 másodperc volt bekapcsolni, addig a Series 0-nak 5 perc. A Series 1 és 2 még elég jól tartja a frontot (ugye mindkettőben ugyanaz a kétmagos processzor teljesít szolgálatot), de azért az alkalmazások megnyitása már nem megy olyan olajozottan, mint az újabbaknak.

Összesítve azt lehet mondani, hogy Series 3-ről nem a teljesítménynövekedés miatt lesz érdemes váltani, de ha a korábbi modellek valamelyikét használod és már zavar a tempó, újabb szériákkal elég nagyot lehet dobni rajta.

Forrás: MacRumors

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!