imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

A negyedéves jelentés legérdekesebb részletei


A tegnapi negyedéves jelentés számadatai közül megpróbáltuk kiemelni a lényeget. Összefoglalónkat olvashatjátok, amiben lesz pár érdekes adat az új iPadekre vonatkozólag, na meg egy elszólás Tim Cook-tól.

Tegnap lepörgött a negyedévente hagyományosan megtartott jelentés. Az Apple-nek nem lehet oka a panaszra, sikerült megfordítaniuk a rossz tendenciát, és egy minden korábbinál jobb negyedévet zárniuk. A jelentés után, a szokásoknak megfelelően lezajlott egy telefonkonferencia is, amiben tovább taglalták a frissen közzétett eredményeket. Az itt elhangzott érdekességeket, és a tegnapi bejelentések legfontosabbjait olvashatjátok a továbbiakban.

Apple logó

Apple

 • 78,3 millió iPhone, 13 millió iPad (ez az 500 dollárnál drágább tabletek piacának 85%-a), és 5,3 millió Mac került eladásra ebben a negyedévben. Ezzel rekord méretű bevételt generált a cég, összesen 78,4 milliárd dollárt 3 hónap alatt, ez Magyarország éves GDP-jének a fele. Részletesebben ebből a cikkben tudtok tájékozódni a számokról.
 • Nagy cél volt a vállalat számára, hogy Kínában is terjeszkedjen. Úgy tűnik, jó úton haladnak, ugyanis a kínai vásárlók fele vagy másik gyártó mobiljairól váltott az Apple-re, vagy most vett először okostelefont magának.
 • Tim Cook bizakodó volt Trump várható adóreformjaival kapcsolatban, amelyek lehetővé tennék a cég számára, hogy a külföldre kihelyezett 200 milliárd dolláros készpénztartalékot visszahozzák az USA-ba különösebb következmények nélkül. Lehet, hogy ebben az esetben óvatosabban kellene szembemenni az elnökkel.
 • Amikor a Qualcomm perrel kapcsolatban kérdezték, Cook azt mondta, utál perelni, és csak mint utolsó utáni lehetőségként gondol erre az opcióra. Most viszont úgy érezték, nem maradt más választásuk, csak a bíróság.

applemusic_cover

Szolgáltatások

 • Az Apple különböző szolgáltatásai együttesen véve elérték a 150 millió fizetős felhasználótábort.
 • Csak decemberben 3 milliárd dollárt költöttek el az App Store-ban, ahol több mint 2,2 millió app található. Ez a fejlesztőknek is jó hír, már több mint 60 milliárd dollárt fizettek ki számukra.
 • Az Apple Pay felhasználóinak száma az elmúlt évben megháromszorozódott, ezzel 500%-os tranzakciónövekedést generálva.
 • Luca Maestri, az Apple gazdasági ágazatvezetőjének (CFO) állítása szerint az iCloud-tárhelyszolgáltatásokra való igény rohamosan növekszik. Ennek valószínűleg az egyre jobban elterjedő 4K-s videók az okai, nem az Apple üzleti stratégiája.
 • Összeségében a szolgáltatások mint üzletág, ebben az évben várhatóan olyan mértékű biznisz lesz önmagában is, mint egy Fortune 100-as cég.

Karacsony-iPhone-legnepszerubb-cover

iPhone/iPad

 • Tim Cook szerint az Apple alábecsülte az iPhone 7 és az iPhone 7 Plus népszerűségét, jobban vitték őket, mint gondolták.
 • Cook azt is elárulta, ennél a készüléknél volt idáig a legmagasabb a másik platformról váltók aránya.
 • Az iPhone 7 Plus lett minden idők legnépszerűbb Plus modellje.
 • Részben az éves frissítési ciklusnak köszönhetően, az iPhone eladások az Egyesült Államokban ”két számjeggyel” nőttek.
 • Cook továbbra is elkötelezett az iPhone jövőjét illetően, kicsit hergelte is a népet: ”Rengeteg dologban másképpen gondolkodunk, mint a többiek; talán ez (mármint a következő iPhone – a szerk.) is csak plusz egy ilyen dolog lesz.
 • Az iPadek frissítés hiányában nem kaptak akkora rivaldafényt. Viszont 3 különböző embertől, három apró kis infót kaptunk a várható upgrade-et illetően. Egyrészt biztosan lesz új iPad ebben az évben. Másrészt 90 napon belülre várható. Harmadrészt valószínűleg nem márciusban. Nesze semmi fogd meg jól, de még így is okosabbak lettünk, mint eddig.

20130617-NEW-MACBOOK-AIR-011edit

Macek,Apple Watch, egyéb

 • A rengeteg új belépőnek köszönhetően, a Macek Q1-ben produkálták pályafutásuk legjobban jövedelmező negyedévét. Elvileg engeteg usert szívtak el a PC-ről.
 • Tim Cooknak volt egy vicces nyelvbotlása, amikor az új MacBook Prókra úgy hivatkozott, mint “Touch Barral szerelt MacBook Touch”. Vagy lehet, hogy elszólta magát és már készül az érintőképernyős MacBook?
 • Az Apple Watch állítólag jobban fogyott ebben a negyedévben, mint valaha. Olyan magas volt rá a kereslet, hogy az Apple nem is tudott eleget gyártani. Nem véletlen, ennél a terméknél a legmagasabb a felhasználói elégedettség a piacon. A fentieknek köszönhetően pedig a Watch szerezte meg magának a legnagyobb piaci részesedést is.
 • Az AirPods eladások elvileg nagyon pörögnek.
 • Már több mint egy millióan használják a CarPlayt.
 • A HomeKithez is egyre több cég gyárt kiegészítőket. Cook maga is használja a dolog, így főzi a kávéját, villanyokat kapcsolgat, begyújt a kandallóba, ha pedig elmegy otthonról, akkor a telefonjával zárja be maga mögött az ajtót.

Forrás: iMore

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!