imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

A Nintendo bejelentette az első mobilappját


Régóta lehet hallani arról, hogy a Nintendo végül belép a mobiljátékok piacára, vagyis lemond arról a sok évtizedes gyakorlatáról, hogy csak a saját hardvereikre fejlesztenek. Tegnap a cég megmutatta, mik a tervei a mobilpiac tekintetében.

Az első Nintendo-játék 2016-ban érkezik majd meg a különböző okostelefonokra. Gyorsan le kell hűtenünk azonban a kedélyeket: nem egy igazi iOS-es Marióra kell készülni, még csak nem is egy új Donkey Kong vagy Zelda-epizódra. A „játék” neve ugyanis Miitomo lesz, és őszintén be kell vallanunk, nem is igazán értjük, mire lesz jó.

Miitomo

A jövő márciusban Japánba megérkező Miitomóban ugyanis a Mii-karakterek világába léphetünk be az okostelefonunkon, és velük, valamint egymással léphetünk majd interakcióba – a játék tehát gyakorlatilag valamiféle közösségi alkalmazás lesz. A Nintendo a Vooksnak eljuttatott közleményben ezt írta az alkalmazásról:

A Miitomo, a Nintendo első mobilalkalmazása egy ingyenesen letölthető kommunikációs alkalmazás lesz, ami segít, hogy mókás személyes információkat osszunk meg magunkról a barátainkkal. A felhasználók létrehozhatják az általuk használt saját Mii-karaktereket, és ezután találkozhatnak másokkal egy barátságos közösségi környezetben, ahol kérdésekre válaszolhatnak, információkat oszthatnak meg, így egyre több mindent fedezhetnek fel egymással kapcsolatban, és arról mi a közös bennük. A Miitomót úgy terveztük meg, hogy sok különböző felhasználó számára legyen vonzó, és hogy bevezesse őket a Nintendo által biztosított egyedi élmények világába.

Miitomo

Az app tehát ingyenes lesz, alkalmazáson belüli vásárlásokkal. Azt is előre elárulták, hogy a jövőben érkező játékokért viszont fizetnünk kell majd. A Wall Street Journal értesülései szerint annyi csavar lesz még a Miitimóban, hogy a karaktereink a tudtunk nélkül is „elcsászkálhatnak” és beszédbe elegyedhetnek másokkal, így derítve ki még többet az ismerőseinkről. Első ránézésre a játék egyébként a Nintendo 3DS-re megjelent Tomodachi Life-ra emlékeztet.

A Miitomo mellett bemutatásra kerül a My Nintendo nevű rendszer is, melynek segítségével az összes eszközünkön elérhetjük a felhőben tárolt karaktereinket. Ezen kívül a rendszert összekapcsolhatjuk majd a közösségi hálózatokkal, például a Facebookkal vagy a Google+-szal is, és megoszthatunk különböző tartalmakat és eredményeket.

Miitomo

Egyelőre nem teljesen tiszta, hogy iOS-re is érkezik-e az alkalmazás, de azért nagyobb összegben fogadnánk arra, hogy így lesz. A most felháborodó tömegeket a Nintendo előre megpróbálta megnyugtatni azzal, hogy elmondták, összesen öt játékkal készülnek megjelenni az okostelefonokon 2017 márciusáig. Reméljük ezek között azért lesz egy-két klasszikus is.

Forrás: MacStories

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!