imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Megérkezett a Powerbeats Pro

az iSTYLE üzleteibe!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

A Pandora is beszáll a streamingpiacba


Hamarosan újabb versenyzővel kell majd megosztaniuk az amúgy is egyre szűkösebb helyet a streamingpiacon már jelenlévő szolgáltatásoknak. Ráadásul a debütálás előtt álló Pandora nem ma kezdte űzni az ipart.

Felkötheti a gatyát az Apple Music, valószínűleg még a héten egy tapasztaltabb új kolléga is beszáll majd abba a versenybe, amelyben eddig rendületlenül törtettek előre. A Pandora már egy évek óta létező szolgáltatás, amivel elsősorban személyre szabott előadói rádióadókat lehetett hallgatni. Nyilván, amióta ez a funkció gyakorlatilag mindegyik streamingszolgáltatásnál alapvető, a Pandorának el kellett gondolkodnia, merre tovább.

Ahelyett, hogy lehúzták volna a rolót, inkább úgy döntöttek: ők is beszállnak a buliba. Még 2015-ben felvásárolták az Rdio streamingszolgáltatót egy laza 75 millió dollárért, majd elkezdték építeni a saját megoldásukat. Ez mostanra elkészült, így hamarosan rajtolhat is Pandora Premium néven. Pár információt pedig már most tudunk róla.

Print

Egyrészt a legfontosabb, az ára: a Pandora biztonsági játékot folytat, igazodott a konkurencia 9,99 dollár/hó árszabásához. Másrészt kérdés a felhasználói bázis is, értelemszerűen ezért folynak a legnagyobb harcok. A Pandora nem nulláról fog indulni, lévén, hogy eddig is elég sokan használták a rádiós alkalmazásukat. Ezt kihasználva, minden meglévő felhasználó beléphet a próbaidőszakba, a Plus csomag előfizetői (ez a fizetős, reklámmentes szolgáltatás) pedig hat hónapig ingyen használhatják majd a Pandora Premiumot.

A főbb funkciók is napvilágot láttak már. Ezek alapján semmi világmegváltóra nem érdemes számítani, nagyjából ugyanazt tudja, mint a többi szolgáltatás; a kérdés az, hogy milyen minőségben.

  • Playlists: Válassz ki pár számot az ízlésednek megfelelően, majd nyomj a „Hasonlók hozzáadása” gombra. Ezután működésbe lép a Pandora’s Music Genome Project, ami azonnal összeállítja neked a tökéletes lejátszási listát, akármilyen tevékenységről vagy hangulatról is legyen szó.
  • Thumbs up: Minden szám, amit „lájkoltál”, azonnal elérhetővé válik a My Thumbs Up lejátszási listában. Elég csak pár számot lájkolnod valamelyik Pandora rádióadón, és a Premium szolgáltatás máris összeállítja az előadók lejátszási listáját.
  • Ajánlások: Mindegy, milyen zenét hallgatsz, a Böngészés fül alatt mindig személyre szabott ajánlásokat találhatsz.
  • Offline mód: Töltsd le azokat az albumokat, számokat vagy lejátszási listákat amiket hallgatni szeretnél, és vess véget az adásszünet kellemetlen csendjének, ha esetleg elmenne a térerőd.
  • Kereső: A Pandora zenei kurátorai, elemzői és adattudósai több tíz millió számon rágták át magukat, hogy segítsenek neked minél előbb megtalálni azt, amit keresel.
akrales_170309_1515_A_0028.0

A Pandora alapszolgáltatása Magyarországon nem volt elérhető, ezért is csak kevésbé ismert itthon. Viszont, ha igazán sikeresek akarnak lenni a Pandora Premiummal, akkor előbb-utóbb muszáj lesz majd bővíteniük az USA, Új-Zéland, Ausztrália tengelyt. Jó esély van rá tehát, hogy Magyarországra is érkezik majd a szolgáltatás, még ha nem is az első körben.

Forrás: 9to5mac

iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!