imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

A Pro Display XDR speciális tisztítást igényel


A Mac Pro és a hozzá tartozó Pro Display XDR nem csak a nevében és a teljesítményében Pro. Utóbbi úgy tűnik, hogy törődésben is többet és mást igényel, mint egy sima monitor.

A várva várt – sajtreszelő dizájnnal ellátott – új csúcs Mac kis késéssel hétfő óta végre elérhető az Apple kínálatában. A kép persze akkor lesz igazán teljes, ha megrendeljük hozzá a Pro Display XDR névre hallgató 32″-es 6K monitort is, amely két különböző kivitelben elérhető: Normál üveggel, valamint nanotexturált felülettel.

Utóbbi természetesen feláras, mintegy 350 000 Ft-tal ($1000) vaskosabb így az árcédula. Érdekes továbbá, hogy a nanotexturált Pro Display XDR ára pont megegyezik az alapkivitelű (torony elrendezésű) Mac Pro árával, tehát mindössze 2 249 990 forintot kell kipengetnünk érte. Mint már írtunk is róla, a professzionális felhasználás nem olcsó móka, a teljesen kimaxolt konfiguráció (fullos Mac Pro, 3 db Pro Display és 3 db XDR Pro Stand állvány) már könnyen belekóstol a 27-28 milliós tartományba.

Na de a földi halandók számára teljesen elérhetetlen, ámbár egyben mégis perverz módon izgató konfigurációk után térjünk vissza az Apple csúcsmonitorjára! Teljesen nyilvánvaló, hogy egy ilyen nagyértékű eszközt az ember próbál óvni, és nem a pulcsijának ujjával, vagy holmi gépronggyal portalanítja. A vállalat viszont továbbment, és állításuk szerint a nanotexturált kivitelt csak és kizárólag a saját törlőkendőjével szabad tisztogatni.

Az üveg speciális felületkezelésének köszönhetően drasztikusan le tudták csökkenteni a tükröződést, ráadásul ez nem megy se az élesség, se a kontraszt rovására. Ez egy remek tulajdonság lehet egy olyan iroda esetén, ahol a fények könnyen bezavarhatnak munka közben, azonban ennek ezek szerint ára van.

Persze ez esetben nem az árkülönbözetre gondoltunk, hanem arra, hogy ameddig a normál üveggel szerelt kivitel esetében megfelelő lehet egy mezei – de jó minőségű – mikroszálas rongy és némi víz vagy vegyszer, addig a nanotexturált társa csak és kizárólag a csomagban található speciális törlőkendővel portalanítható.

A vállalat sajnos bővebb magyarázattal egyelőre nem szolgált az ügyben, hogy technikailag miért indokolt ez, és hogy egészen pontosan miben más a mellékelt törlőkendő, mint a sima mikroszálas társai. Azt viszont elárulták, hogy ha elhagyjuk, akkor vakarhatjuk a fejünket, hiszen nem lesz kapható az üzletekben, hanem fel kell vennünk a kapcsolatot az Apple Ügyfélszolgálatával, hogy új takarító alkalmatossághoz jussunk.

Az elhasználódástól szerencsére nem kell tartanunk, a vállalat még külön leírást is mellékel a Pro Display XDR mellé, hogy hogyan és miként mossuk a speciális szövetet, hogy a lehető leghosszabb ideig szolgáljon. Kézzel szükséges tisztítani sima mosószert hozzáadva, majd kicsavarni, és legalább 24 órán keresztül hagyni levegőn száradni. Nos, ha ez a gondolat kissé felzaklat minket, akkor lesz időnk arra, hogy mégis megbarátkozzunk vele, ugyanis a nanotexturált kivitel a normál modellhez képest körülbelül 1 hónappal később érkezik majd meg a felhasználókhoz.

Szerintetek valóban igényli a drágább változat a speciális törődést, vagy Ti neki mernétek állni egy mikroszálas ronggyal törölgetni?

Forrás: The Verge

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!