imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

A Qualcomm most biztosan nagyon szereti az Apple-t. Ja, nem!


Nem elég a jogi csatározás, az Apple mostmár a Qualcomm főhadiszállása előtt vadássza le a munkaerőt. Aligha egyhamar újra puszipajtások lesznek.

Több ízben is beszámoltunk róla, hogy a Qualcomm és az Apple éppen egy hosszabb mosolyszünetet tart. Először az Apple perelte be a Qualcommot tisztességtelen versenyellenes módszerei miatt. A Qualcomm se volt rest, hamar visszaperelték az Apple-t. Azóta volt itt minden importtilalmi kérelmen át különféle fordulatokig. Egy szó mint száz, nem éppen a legjobb a viszony a két vállalat között, annak ellenére sem, hogy az üzleti viszony megmaradt.

És ezen nem fog segíteni az sem, hogy az Apple szemtelen módon gyakorlatilag közvetlenül a Qualcomm székhelyén keres munkaerőt olyan területekre, amiben a Qualcomm is utazik. Magyarul direkt, keményvonalas agyelszívásról van szó.

Az Apple korábban sosem hirdetett San Diegóban állást a szóban forgó területekre, az elmúlt hónapban viszont rögtön 10-et is közzétett. Olyan mérnököket keresnek, akik segítenek nekik a Neural Engine továbbfejlesztésében és akik értenek a vezeték nélküli modemekhez. Minő véletlen, hogy a Qualcommnál pont tömegével akadnak ilyenek.

Nincs ebben egyébként semmi szokatlan, a Szilícium-völgyben jellemző, hogy a mérnökök egyik cégtől vándorolnak át a másikhoz. Persze ettől függetlenül nem valószínű, hogy a Qualcomm különösebben lelkesedne az álláshirdetésekért.

Forrás: MacRumors

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!