imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

A Remote app késésnek valódi oka – képregény


Tavaly novemberben jelent meg nálunk is az új, negyedik generációs Apple TV, ami túlzás nélkül a legnagyobb frissítést jelentette a termék első megjelenés óta. Vadiúj, tvOS névre hallgató operációs rendszert kapott, megújult kezelőfelülettel és távirányítóval, valamint már alkalmazásokat is letölthetünk rá az App Store-ból.

Az új Apple TV megjelenése után az első felhasználók kellemetlen meglepetésben – ha már volt korábban Apple TV-jük – amikor elkezdék beállítani az új szerzeményt. Ez pedig az volt, hogy a korábban már jól bevált Remote app nem működött a negyedik generációs készülékkel.

Hogy ez miért probléma? Elég sokszor belefuthatunk olyan helyzetbe, amikor az Apple TV-n valamilyen szöveget kell beírnunk, például a jelszavakat: Apple ID, Game Center belépés, Home Sharing, Netflix-jelszó, stb. Ez utóbbi nekem például Keychainnel generált, vagyis összesen 15 karakter, kisbetű, nagybetű, szám. És ugyan az új érintőfelületes távirányítóval sokkal könnyebb rövid karaktersorozatokat begépelni mint a régivel, az iPhone virtuális billentyűzete azélt nagyságrendekkel praktikusabb megoldás.

Szerencsére a hiányosságot még tavaly orvosolta az Apple a tvOS 9.1 megjelenésével, vagyis már a régi jól bevált módon az iPhone-unkról vagy iPadünkről is gépelhetünk a Remote alkalmazás segítségével az Apple TV-n. Emellett Craig Federighi és Eddy Cue múlt hét végén egy John Grubernek adott interjúban azt is elárulták, hogy hamarosan érkezik a Remote app új verziója, további finomságokkal és funkciókkal.

De hogy miért kellett ennyit várni? Erre a kérdésre a Pixel Project képregénysorozatot készítő Rich Stevens adja meg a legvalószínűbb választ:

Craig és Eddy – Remote app

Craig és Eddy – Remote appCraig és Eddy – Remote appCraig és Eddy – Remote appRich nemrég egyébként a jack-csatlakozó emlegetett haláláról is rajzolt egy frappáns képregényt.

Forrás: iMore.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!