imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

A Samsung csapatot nevez ki Apple-kijelzők gyártására


„Tervezve Kaliforniában, Készült a Samsung jóvoltából Koreában.” Akár ez is lehetne az új felirat a következő Apple termékek hátulján. Persze, ez nem teljesen igaz, hiszen a csapatnyi ember nem a teljes készülék gyártásában fog segíteni, hanem csak a kijelzők esetében. De miért a rivális cég gyártja a termékek kijelzőjét?

Az Apple ismert arról, hogy a világ egyik legnagyobb és az egyik legbefolyásosabb felvásárlója a személyi készülékekbe való elektronikai alkatrészeknek. Az alkatrészek beszállítása éppen annyira jövedelmező, mint amennyire kiváltságos dolog a széleskörű és nagy mennyiségű megrendeléseket teljesíteni. Egy ilyen feladatot egy ekkora cég nem bízna csak úgy senkire. Ezt nem is bizonyítja jobban az, hogy a Bloomberg értesülései szerint a Samsung az Apple-lel kötött megállapodásnak eleget téve egy 200 főből álló csapatot hozott létre azért, hogy kifejezetten Apple-termékek kijelzőjén dolgozzanak.

apple

A csoport a lap értesülései szerint április elején alakult, amikor is a Samsung szétválasztotta a kijelzőkkel foglalkozó részlegét két részre. Az egyik részleg csak és kizárólag az LCD-kijelzőkkel, a másik részleg pedig csupán OLED-kijelzőkkel foglalkozik ezentúl. A Samsung intézkedése egyébként nem egyedi. A bejelentés után az LG vezetősége a feltett kérdésekre ugyan nem válaszolt, de azt elmondta, hogy nekik is van egy külön egységük, amely kifejezetten az Apple igényeinek megfelelően épült, de a benne folyó munka szigorúan titkos ipari titok, ezért többet nem is árultak el. Ezekből a példákból tökéletesen látszik, hogy az alkatrészgyártók mennyire agresszívan szeretnének az összes nagyobb cég elvárásainak megfelelni, még akkor is, ha a két anyavállalat között nem mindig tökéletesen kiegyensúlyozott a kapcsolat.

Nincs több Apple–Samsung per az USA-n kívül
A két cég tavaly egyezett meg, hogy nem perlik többet egymást az Egyesült Államokon kívül.

De a történetnek itt még nincs egyáltalán vége. A Bloomberg információi szerint a Samsung nagy mennyiségről szóló megrendelést kapott az Apple-től még decemberben. Ebben az esetben az Apple jövőbeni A9 processzorairól lehet szó. Ez azt jelentené, hogy az új iPad és iPhone fő alkotóelemét Dél-Koreában gyártanák le, Giheungban, ahelyett, hogy a texasi üzemben készítenék. Abban az esetben, ha a Bloomberg információ helyesek, akkor a következő készülékek gyártása jelentős mértékben függ majd az Apple jelenlegi legnagyobb riválisától – már ami a belső elemeket illeti. Az Egyesült Államok és Korea legnagyobb elektronikai cégének szimbiózisa tehát folyatódik. Szerintem ez egy érdekes fúzió lehet, amiből még később jó is kisülhet, és talán az örökös szidalmazás megszűnik a két tábor között. Persze a versengés csak jót tesz a technológia fejlődésének, ha nem viszik túlzásba.

Forrás: The Verge. Borítókép: Apple.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!