imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

A Samsung szeretne hajlítható iPhone-t


Annyira, hogy küldtek is már hozzá egy mintát. Nagy a hype, de senki sem tette még rá vállalata jövőjét a kihajtható technológiára.

Épp egy hete írt Hordon egy cikket a hajlítható iPhone-ról, és ahogy várható volt, a téma továbbra is a középpontban áll. A kérdés ugye az, hogy a Samsung, majd a Huawei bemutatott hajlítható telefonjai után vajon az Apple is beáll-e a sorba, és készít majd kihajtható iPhone-t.

Nos, akkor még azt gondoltuk, hogy a Samsung jelen esetben meg fogja majd tartani magának ezt a technológiát, és az Apple-nek valószínűleg külön utakon kell járnia. Most azonban az a hír járja az iparágban, hogy a múlt héten

a Samsung készített egy egyedig hajlítható kijelzőt, és azt elküldte az Apple-nek.

A kijelző állítólag 7,2 inches, ami 0,1 inch-csel kisebb a Samsung Foldhoz képest. Ez még a mostani iPhone XS Max 6,5 inches “tepsi” méreténél is nagyobb. Elsőre kicsit meglepőnek tűnik a hír, de ha összerakjuk a különböző tényezőket, világosabb lesz a kép.

A Samsung számára az Apple megrendelések rendkívül fontosak. Adott egy mega multi, aki jóval előre lefoglalja a kapacitásukat, és nincsenek kitéve az eladások volatilitásának. A legtöbb gyártó álma. Oké, fogyasztói szinten versenyeznek, de a Samsung elképesztően sok területen van jelen az Apple koncentráltságával szemben.

Az egyeduralmat a piacon már úgysem fogja megtartani: a Huawei már bemutatta a saját kihajtható készülékét, a többiek pedig folyamatosan jelentik be, hogy ők is tervezik. Ráadásul eltérő a gondolkodásmód: a Samsung a nagyobb kijelzőt befelé helyezte el összecsukott állapotban, míg a Huawei-é kinn van és úgy hajtható.

Az is látható, hogy senki sem gondolja, hogy a jövőben ezek a telefonok dominálják majd a világot, és nem teszik fel rá mindenüket. Nincsenek még tömeges hosszú távú tesztek, nem tudhatjuk, mennyire lesznek tartósak. Hihetetlenül drágák (kemény ezt az Apple árazásához szokva leírni): itthon 7-800 ezer forintot kiadni a telefonért csak akkor szeretnék, ha az tényleg kivált minden más eszközöm.

A Samsung például 2,4 milliós éves darabszám legyártását tervezte, amit ha nagyon bejönne a biznisz, akkor 10 millióig fel tudna tolni. Csak hogy legyen mihez hasonlítani: az Apple 40 millió feletti iPhone-t és 10-13 millió iPadet ad el, negyedévente. A magas ár összevetve a sérülékenynek tűnő technológiával nagy kérdőjelet is jelent egyben. Az Apple-nek biztosan.

Azon vállalatoknak azonban, akik kisebb-nagyobb részben az Apple másolására építették fel az üzleti modelljüket, de most előrukkoltak valami radikális újítással, mindenképp siker ez a technológia: róluk beszélnek, az ő termékeik vannak a középpontban.

Eközben a héten a Bloomberg megkérdezte Steve Wozniakot is a témában. Az Apple alapító manapság már csak a partvonalról szemléli a vállalat termékeit, de azért a véleményét sűrűn hangoztatja: azt szeretné, ha lenne hajlítható iPhone. Leginkább azért, mert nem akarja, hogy lemaradjanak a technológiában, és ez olyan újítás, ami tetszik neki. Kétségtelen tény, én is kipróbálnám. A kérdés inkább az, hogy napi szinten kihasználnám-e a lehetőséget.

Neked milyen gyakran jönne jól egy iPad méretű kijelző, amikor csak a telefonod van nálad?

Forrás: Macrumors, Bloomberg

A borítóképen a LetsGoDigital új, hajítható iPad koncepcióképe látható.

Az iMagazint saját Facebook oldalra költöztetjük. Lájkolj és kövess minket, ha érdekelnek az Apple körüli hírek!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!