imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

A Skype legújabb frissítését sokan fogják szeretni


A háttér életlenítése sok esetben hasznos funkció lehet a videóhívások közben. Ha épp megy, kifejezetten jól működik!

Régen volt az már, amikor a Skype uralta a chatpiacot, de az üzleti életben, a csoportos hívásokban még mindig sokan alkalmazzák. Ráadásul az idősebb rokonok sem szeretnek leszokni róla, akiknek 5-10 éve ezt tanította meg a gyerekük. A korábbi észt csodatermék mellett egyre inkább kezd elhúzni a piac.

Azoknak azonban, akik a mai napig használják videohívásokra, most egy tényleg menő funkciót építettek be: egyetlen kattintással elmoshatod a hívásban a hátteret. Nincs többé kupi, oda nem illő tárgyak, kérdező tekintetek, nem látszik a beszaladó gyerek és az őt kiráncigáló babysitter, és még a kollégák sem tudnak rád szamárfület tenni:

A használata egyszerű: hívás közben húzd a kurzort a videógomb fölé, ott megjelenik a háttér életlenítése gomb, azt kell bekapcsolni. Defaultból nem lehet beállítani, minden hívásban külön-külön. Természetesen jelenleg a legújabb verzió (8.38.0.138) kell fenn legyen, meg mivel Skype-ról van szó, egy kis szerencse is: én például sehogy sem tudtam előhozni, pedig itt próbáltuk ki egymás mellett ülve, lépésről-lépésre ugyanazt kattintva, de nem jött fel a lehetőség.

Viszont ha megy, akkor gyorsan kapcsol, jól működik. A mesterséges intelligencia jól ismeri fel a lényegi arcot, nem vág le belőle, a hátteret pedig megfelelően homályosítja. Kifejezetten tetszik, és nagyon örülnék, ha más szolgáltatók is használnák, a csoportos FaceTime-ba és az Apple adatvédelmi irányelveibe például nagyon jól illeszkedne.

Az új funkció egyébként nem teljesen egyedi fejlesztés, a Microsoft (a Skype tulajdonosa) hasonló megoldást alkalmaz az Office 365-ben megtalálható Microsoft Teamsben, így ezúttal jól jön az új tulaj és a szinergia. Egyelőre csak az asztali verzióban működik.

Te használod a Skype-ot rendszeresen? Mennyire tetszik az újítás?

Forrás: Skype

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!