imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

A Spotlight indexálás újrakalibrálása Macen


A Spotlight keresés az egyik legjobb módja annak, hogy gyorsan rátaláljunk azokra a fájlokra, amelyeknek nem ismerjük a pontos elérését. Néha azonban előfordul, hogy nem sikerül a keresés, ekkor érdemes az alábbi módszert alkalmazni.

A Spotlight indexet nagyon egyszerűen újraépíthetjük, mutatnám is egyből a lényeget, ezeket a pontokat tessenek követni:

  1. Kattints az Apple menüre > Rendszerbeállítások > Spotlight.
  2. Majd keresd az Adatvédelem beállítást.
  3. A plusz gombra kattintva adhatod hozzá azokat a mappákat vagy meghajtókat a Spotlighthoz, amelyekben nem kereshet a későbbiekben.
  4. Ha törölni szeretnél a listából, értelemszerűen a mínusz gombbal teheted meg.
  5. A keresési elemek fülön beállíthatod, hogy milyen típusú tartalmakra keressen a Spotlight.
  6. Lépj ki a Spotlight beállításaiból.

Amint kiléptél, a Spotlight újraindexálja a megadott mappák vagy meghajtók tartalmat, így a későbbiekben pontosabb kereséseket végezhetsz.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!