imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Gyorsan merül az iPhone-od?

Azonnal frissíts iOS 13.1.1-re!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

A Stranger Things posztere egy iPad Prón kezdte a pályafutását


Az Apple nem titkoltan kiemelt figyelmet szentelt a kreatív szakmának az iPad Pro fejlesztésekor – mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a cég tavaly bemutatott stylusa ceruzája, az Apple Pencil. Még sorozatposztert is készíthetünk vele!

Kyle Lambert neve nem ismeretlen, ha iPaden készített elképesztő részletességű rajzokról van szó: még 2013-ban készített Morgan Freemanről egy egészen hihetetlen illuztrációt egy első generációs iPad Airen, amit teljes egészében az ujjával rajzolt. Nekem leesett tőle az állam, ha esetleg valaki nem látta a videót, érdemes megnézni:

Amikor tegnap valami néznivalót kerestem estére, a Netflix legnépszerűbb tartalmai között az első helyen futottam bele a Stranger Things című sorozatba. Roland kollégám is ajánlotta, úgyhogy gondoltam adok neki egy esélyt, úgyis szeretem az ilyen Stephen King-szerű dolgokat, hát mi baj lehet belőle. Nos, lehet hogy csak én voltam épp olyan hangulatban, de miután megnéztem egyedül, sötétben az első részt, lefekvésig minden lámpát égettem a lakásban.

Szuper sorozathoz szuper poszter is dukál, bár ez különösebben nem tűnt föl tegnap este, de ma belefutottam a Mashable-ön egy cikkbe, amiből kiderült, hogy a jelenlegi legnépszerűbb sorozat plakátját bizony ugyanaz a Kyle Lambert tervezte, aki a híres Morgan Freemanes rajzot készítette. Ráadásul ezúttal is egy iPadhez nyúlt, igaz most egy iPad Próhoz, és a segítségére volt az Apple Pencil is.

Stranger Things iPad Pro

Mivel a sorozat a ’80-as évek hangulatát szeretné felidézni, adta magát, hogy a poszter is ennek a kornak állítson emléket. Ezért Kyle az olyan neves illusztrátorok munkáit kezdte tanulmányozni, mint például Drew Struzan. Hasonló, kézzel rajzolt hatást szeretett volna elérni, persze ötvözve a modern digitális technológiával. Megnézhetett néhány jelenetet a sorozat első pár epizódjából, valamint fotókat is küldött neki a Netflix, ezek alapján látott munkához.

Ez egy nagyon izgalmas feladat volt számomra. Festéssel foglalkozó művészként nagyon élveztem azt a kihívást, hogy a hagyományos festett stílust digitális eszközökkel reprodukáljam. Az iPad Prómat használtam az előzetes tervek elkészítéséhez, és ahhoz a vázlathoz, amiből végül a Stranger Things poszter lett. Azért választottam az iPad Prót a rajzfázishoz, mert nagyon természetes módon tudok rajzolni az Apple Pencil segítségével. A készüléket kényelmes hosszabb ideig is kézben tartani, nagyon hordozható, és a Procreate, az alkalmazás amit használtam nagyszerű ceruzaecsetekkel rendelkezik.

Stranger Things iPad Pro

A vázlatot tehát Procreate-ben készítette iPad Prón, majd itt végezte el az alapvető tónusozást is. Az eredményt ezután kiexportálta, majd a Macjén futó Photoshopba exportálta, ahol nagyobb felbontású képet készített belőle. A lehető legrészletesebben akarta elkészíteni a munkát, hiszen egy posztert elég nagy méretekben nyomtatnak ki. A színezéshez is a Photoshopot használta, itt még munkára fogta a Wacom Intuos rajztábláját is.

Amikor kezdett összeállni a végleges Stranger Things kép, kiexportáltam egy rétegek nélküli verziót a Photoshopból, majd az utolsó simításokat ismét az iPaden a Procreate segítségével végeztem el azokon a helyeken, ahol élethű kézzel rajzolt részleteket akartam viszontlátni.

Stranger Things iPad Pro

A poszter és a stílus végül annyira megtetszett a Netflixnek, hogy Kyle-tól további képeket rendeltek, egy-egy portrét minden színészről, melyeket aztán vászonra nyomtatva odaajándékoztak nekik – például Winona Ryder is kapott egyet. Kyle szerint az egész történet arra világít rá, hogy az iPad Pro nagyon hasznos eszköz lehet még a legnagyobb volumenű munkák esetén is.

Ha már iPad Pro, van egy kis akciónk is: ha most vásárolsz iPad Prót az iSTYLE-nál, legyen az bármilyen modell (9,7″ vagy 12,9″), egy Apple Pencilt kapsz mellé ajándékba 36 900 Ft értékben, szeptember 30-ig. Katt ide!

Forrás: Mashable. Képek: Kyle Lambert.

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!