imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Kerekasztal beszélgetés a Trump Towerben

A Szilícium-Völgy királyainak randijuk lesz Donald Trumppal


Mint ahogy azt már többször is megírtuk, Donald Trump elnöksége fenekestül fordíthatja fel a Szilícium-Völgy tech cégeinek életét. Az Egyesült Államok hamarosan munkába álló újdonsült elnöke egy meghitt teadélutánra invitálta a techvilág nagyjait.

Donald Trump mindent megtesz azért, hogy beírja magát a történelemkönyvekbe. Nem is sokat tétlenkedik ez ügyben. Korábban éles kritikákat fogalmazott meg azon tech cégekkel kapcsolatban, akik gyártósoraikat az országon kívül működtetik. Ezen vállalatok közé tartozik az Apple is, ezért a múltkor például telefonon egyeztetettek Tim Cookkal.

Donald Trump befenyítette az Apple-t

 

A beszélgetés előzményei a Trump kampány során az Apple-lel kapcsolatban megfogalmazott kritikák voltak. Cook helyében én is szépen berezeltem volna Trumptól, bár az üzenet jó eséllyel nem csak az Apple-nek szólt.

Csodálatos emberek élnek ebben az országban: okosak, éles eszűek, lendületesek, egyszerűen csodálatosak. Mindig azt mondtam, hogy újra naggyá teszem Amerikát, és úgy gondolom, hiszek benne, hogy ez meg fog történni. Elérjük, hogy az Apple elkezdje ebben az országban gyártani a rohadt számítógépeit és egyéb vackait más országok helyett.

Azóta sok víz lefolyt már a Dunán. Vélhetően Trump a kezdeti keménykedés után egy kicsit visszább vett az elánjából, és kerekasztal beszélgetésre invitálta a Szilícium-völgy all starjait a Trump Towerbe. Igaz, egy viszonylag szűkebb körről van szó, a lista mégis szép kerek.

A meghívottak között ott van természetesen Tim Cook is az Apple CEO-ja, akinek a jövő zenéje sorsfordító lehet. Így ő is képviselteti magát és az Apple-t ezen a nem éppen hétköznapi csúcstalálkozón.

Az USA Today értesülési szerint ott lesz a Facebook, a Microsoft, a Cisco, az IBM, az Intel, az Oracle, az Amazon és az Alphabet CEO-ja is. Sőt, még Elon Musk, a Tesla és a Space X megálmodója is elfogadta a meghívást.

Akadnak azonban olyanok is, akik nem kívánnak részt venni. Állítólag a netflixes Reed Hastings és az uberes Travis Kalanick sem lesz ott. Továbbá az Airbnb, a HP, a Slack és a Salesfroce sem fogja képviseltetni magát.

Foxconn Amerika

Az egyeztetés témája nem lesz más, mint az USA-ban mostanában felmerült kulcskérdések megvitatása: titkosítás, adópolitika, kereskedelmi egyezmények. Az ügyhöz egy közel álló, ám névtelenül nyilatkozó személy a következőket fogalmazta meg:

Nézd, ez az egész csak egy nagy cirkusz. Most a tech világban mindenki próbál láthatatlannak tűnni azzal, hogy részt vesz ezen. Ugyanakkor közre kell működnünk úgy, ahogy azt tettük korábban is.

Trump kicsit sem titkolt célja, hogy az Apple az USA határain belül gyártsa az iPhone-okat. Ennek elérése érdekében lazítana a szabályokon és adókedvezményben részesítené azokat a cégeket, akik hajlandóak beállni a sorba. Donald Trump meg is tette az ügyben az első lépéseket, állítólag a Foxconn 7 milliárd dollárt invesztálna az Egyesült Államokban.

Az Apple is vizsgálja a lehetőségeit, azonban elkerülhetetlenül drágulna a gyártási folyamat az USA-ban, így nem történt előrelépés az ügyben. Eközben Trump titkosítási kérdésben is berágott az Apple-re, amiért az nem működött közre az FBI-jal.

Tim Cook a Foxconnal egyeztet.

Kérdés, hogy Trump hajlandó-e kicsit leszállni a Földre és racionálisan állni a dolgokhoz. A tech cégeknek is muszáj lesz kompromisszumot kötniük és alkalmazkodniuk, hiszen közös érdek a jó viszony fenntartása a Szilícium-Völgy és a kormányzat között.

Forrás: Mac Rumors és USA Today.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!