imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

A szív hónapját ünnepli az Apple


Egy kerekasztal beszélgetésben meséltek arról, hogy márciusban publikálni fogják a kutatást, amiben végül több mint 400 ezer felhasználó vett részt.

Még januárban nyilatkozta Tim Cook a Mad Money-ból ismer Jim Cramernek, hogy ha a jövőben feltennék neki azt a kérdést, hogy mi volt az Apple legnagyobb hozzájárulása az emberiség fejlődéséhez, akkor válasza biztosan egészséggel kapcsolatos lesz.

Ennek egyik lépése, hogy a vállalat a szív hónapját ünnepli, aminek kapcsán egy rendezvényt szerveztek az egyik San Franciscó-i Apple Store-ban. A panelbeszélgetésben az Apple egészséggel foglalkozó részlegének munkatársai osztottak meg magukról és a projetekről érdekességeket, utóbbi pedig tényleg kiemelten fontos lehet.

Az Apple még 2017 végén indította az Apple Heart Study programot, amihez az USA-ban végül több mint 400 ezer felhasználó csatlakozott. A programban arra próbáltak rájönni, hogy az Apple Watch képes-e jelezni az úgynevezett pitvarfibrillációt, ami nagyban növeli a stroke kockázatát. Ez egy olyan terület, ami még a jelenlegi orvostudomány számára sem megfejtett, a kutatás pedig a jelenlegi rendszerekben nehézkes, mivel csak kisebb mintákat tudnak finanszírozni. A jelenség pedig igazi gyilkos: csak az USA-ban évente 130 000 halálért felelős.

Az Apple a kutatás alapján készült tanulmányt a mostani bejelentés szerint március 16-án hozza majd nyilvánosságra. Reméljük, sikerült eredményeket elérniük, amit fel tud majd használni az orvostudomány, illetve további hasonló programokat indítanak majd akár világszerte is.

A nagy adatgondozási kérdések/botrányok közepette jó néha abba is belegondolni, hogy valójában mekkora lehetőség rejlik a mostani adatgyűjtésekben, ha azt jó célokra használják. Na meg abba, hogy az Apple Watch tényleg hány ember életét mentheti meg a jövőben, ha a hardveres fejlesztések (EKG) mellett a Health app szoftveresen is intelligensebb lesz.

Azt is megosztották a beszélgetés alatt, hogy a Tim Cooknak írt felhasználói leveleket az Apple munkatársai rendszeresen olvassák, és ez kiemelten igaz az egészséggel foglalkozó részlre, ahol “ez buzdítja őket a munkára az Apple-nél”.

Ha pedig szív hónapja, akkor egy kicsit megkésett érdekesség: amennyiben múlt péntek óta sikerült minden nap bezárnod az gyakorlat köröd, most semmiképpen se állj le: ha február 8. és 14. között minden nap sikeresen zárók egy különleges szív hónapja jelvényt kapnak.

Forrás: CNBC

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!