imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

A te személyes adataid is ellopták a Facebooktól?


A legújabb adatszivárgásban 30 millió felhasználó adatai lopták el. A vállalat most indított egy weboldalt, ahol mindenki megnézheti, hogy érintett-e az adatszivárgásban.

A múlt hónapban egy elég kellemetlen adatszivárgási botrány robbant ki a Facebook körül. (Emiatt volt például, hogy mindenhol újra be kellett jelentkezned, mert a cég kijelentkeztetett mindenkit). A lényeg, hogy hackerek jelenlegi tudomásunk szerint körülbelül 30 millió felhasználó adataihoz fértek hozzá, és könnyen lehet, hogy a te is köztük vagy.

A Facebook múlt héten elindított egy weboldalt az ügy kapcsán, ahol mindenki meg tudja nézni saját érintettségét. Nem kell mást tenned, mint

  • ellátogatni az oldalra;
  • bejelentkezni, ha még nem voltál;
  • legörgetni a lap legaljára, a kékkel kiemelt „Is my Facebook account impacted by this security issue?“ szekcióhoz.

Ha megúsztad és nem vagy érintett, akkor a következő angolnyelvű üzenet fog fogadni, melyben jelzik, hogy ugyan még tart a vizsgálat, de nagyon úgy néz ki, hogy nem vagy érintett:

Our investigation is still ongoing, but based on what we’ve learned so far, the attackers did not gain access to information associated with your Facebook account.

A sebezhetőséget egyébként a „View As“ funkció rejtette magában, aminek segítségével megnézhetted, hogy hogyan mutat adatlapod egy külső szemlélő szemével.

Ironikus módon épp egy hasonló baki violt az apropója a Google+ leállításának a napokban. És abban csak fél millió felhasználó volt érintett…

Forrás: 9to5Mac

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!