imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

A Time Warner megvételével lép be az Apple a TV-streambe?


Már szinte közhely, hogy a stream-szolgáltatásoké a jövő, azonban ez egyre inkább a jelen – különösen úgy, hogy Magyarországon is elindult végre a Netflix. Bár voltak olyan vélemények, hogy az Apple Music későn indult, és nem tudja behozni a lemaradását a Spotify-hoz vagy a Pandorához képest, a legújabb hírek szerint szépen teljesít az Apple zenei szolgáltatása: (fizetős) előfizetőinek száma meghaladja a 10 millió főt. Közeleg az idő, hogy az Apple belevág egy önálló TV-stream szolgáltatásba?

Évek óta keringenek a pletykák, hogy az Apple is a TV-stream szolgáltatók táborát fogja gyarapítani, azonban ez a terület talán még komplexebb, mint a zenei stream ipar. Elviccelődtünk azon itt a szerkesztőségben, hogy minek szórakozik az Apple? Égetnivalóan sok készpénztartalékuk van, vegyék meg tokkal-vonóval a Netflixet! Igen ám, csakhogy a Netflix aktuális piaci kapitalizációja (az összes részvény összértéke) majdnem 50 milliárd dollár, és ha elkezdik vásárolni a részvényeket, akkor felmegy az árfolyam. Ezt az összeget azonban még az Apple is megérezné. Mégis úgy néz ki, hogy valami hasonló méretű beruházásra készülnek, ugyanis felmerült a pletyka, hogy megvásárolják a Time Warnert.

Jeff Bewkes, a Time Warner CEO-ja.
Jeff Bewkes, a Time Warner CEO-ja.

A részvényesek és a befektetők nyomás alá helyezték a Time Warnert, aminek esnek a részvényei, hogy nagyobb részvénycsomagot bocsássanak a piacra. Szakértők szerint most jó áron tudja bárki bevásárolni magát a cégbe. 18 hónapja, amikor 85 dolláron álltak a részvények, a 21st Century Fox elállt a vásárlástól. A részvények jelenleg 71 dollár közelében vannak, a cég piaci kapitalizációja pedig meghaladja az 57 milliárd dollárt…persze ez nem jelenti azt, hogy az Apple 100%-ban megvásárolja a Time Warnert. A cupertinói cég mellett az AT&T és a Fox is árgus szemmel figyeli a tőzsdét.

got21

Korábbi források szerint az Apple eddig nem járt túl nagy sikerrel a kábelszolgáltatókkal való tárgyalásokon, ezért viszonylag szűk portfólióval tudott volna csak elindulni. Ha meghatározó hányadot vásárolnának fel a Time Warnerből, akkor egy csapásra hozzájuk kerülne a CNN News, a Turner Sports, vagy olyan népszerű sorozatok stream joga, mint a Trónok harca vagy a Szezám utca, nem beszélve az összes Warner Bros. filmről és tévéműsorról. Az Apple májusban már partnerségi megállapodást kötött az HBO-val, azonban Eddie Cue, az internetes szoftverekért és szolgáltatásokért felelős alelnök feladata, hogy nyélbe üsse a bizniszt, ha tényleg komolyan gondolják az akvizíciót.

Az Apple és a Time Warner természetesen nem kommentálta a felmerült híreket.

Források: New York Post via 9to5Mac

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!