imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

A Tinder teljesen átformálta randizási szokásainkat


Na jó, nem csak a Tinder, hanem úgy általánosságban az online randizós appok. A Stanford egyetem szociológus professzorának kezdő kutatása egészen meglepő eredményeket hozott. 

A majd tíz évet felölelő, 2017-ben záródó kutatás szerint mára a heteroszexuális párok közel 40%-a online ismerkedik meg egymással. A felfelé ívelő trend alapján pedig ez a szám mostanra még magasabbra tehető.

Régen még sokkal több párt hoztak össze a barátaik, ez mára visszaszorult valahova 20% alá, csakúgy, mint a bárban ücsörgős-iszogatós-felszedek valakit módszerek és a munkában, családon keresztül vagy iskolában ismerkedés sem dívik már annyira, mint az online match-elés.

Az így találkozó heteroszexuális párok száma kb. megduplázódott 2009 óta; míg az azonos nemhez tartozó párok már jóval beelőztek mindenkit, közel 2/3-uk már egy évtizeddel ezelőtt is igen erősen preferálta az online randizást.

Image result for broken heart

És, hát mit ne mondjak, nemcsak a párkeresőkre jár rá a rúd, a 22 éves kor előtt köttetett házassáok közel 60%-a végződik mostanára válással, ami 29-34 éves kor közé már “csak” 36%-ra csökken. Azzal, hogy az én, az önismeret és a saját problémák megoldása egyre inkább előtérbe kerül, egyre szofisztikáltabbak lesznek a kapcsolatok is, tudunk meg többet a másikról, mert magunkat is egyre jobban megismerjük. Ami úgy tűnik individuális szinten mindig fejlődést hoz, viszont a társas kapcsolatoknak közel sem tesz annyira jót.

Elő a farbával, ti próbáltátok már? Bejött, nem jött be? Mik a tapasztalatok?

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!