imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

A Tűz Völgye – Vadonatúj Shot on iPhone videó érkezett


A hétvégén feltöltött szédítő promó ezúttal az iPhone 11 Pro nagylátószögű lencséinek képességeit demonstrálja.

A Las Vegastól mintegy nyolcvan mérföldre fekvő Valley of Fire nemzeti park kedvelt helyszín a filmesek körében. Feltűnt például az Elvis Presley főszereplésével készült 1964-es Viva Las Vegasban, Arnold Schwarzenegger 1990-es Total Recalljában (magyarul Emlékmás), valamint az 1994-es Star Trek: Generationsben (Nemzedékek) is.

A Tűz Völgye a mozivásznon többnyire földöntúli tájakat alakít, hiszen vörös sziklarengetegével és vízmosta kanyonjaival valóban olyan hatást kelt, mintha nem is a saját bolygónkon járnánk. Talán ezért is választották az Apple-nél a legújabb iPhone-reklám helyszínéül. A Journey into the Valley of Fire (Utazás a Tűz Völgyébe) képében ezúttal egy meglehetősen dinamikus filmet kaptunk, a barlangokban és a kőrengetegen át cikázó kamerától szinte elszédül az ember.

Az anyag nem csak a nagylátószögű kamera képességeit mutatja be látványosan, de a sziklák változatos textúrái révén még a 4K-felbontás előnyei is kidomborodnak. Érdemes továbbá megfigyelni a fények és árnyékok játékát, melyekből remekül látszik, hogy milyen nagy utat tettünk meg a folyton-folyvást beégő mobilos videók óta.  Említésre méltó még egy jópofa részlet is 1:16-nál, ahol a jellegzetes hármas kamerasziget „tükröződik” egy barlang falán.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!