imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

A Twitter alapítója szerint van jobb, mint a Google


Jack Dorsey a jelek szerint nincs kibékülve kaliforniaiakkal, legutóbb tweetje szerint ugyanis talált egy jobb megoldást: a DuckDuckGo-t.

A Twitter atyja egy sokatmondó posztban fejezte ki véleményét, melyik keresőt véli a jobbnak.

A 2008-ban alapított DuckDuckGo elsősorban a felhasználók személyes adatainak védelmét helyezi előtérbe, szembe például a Google-lel, mely előszeretettel profilozza használóit. Valószínűleg ez győzte meg Dorseyt, hogy inkább a kacsás keresőt használják a Google-é helyett. Igaz, a napi átlag 50 millió keresés még elhanyagolható a Google több milliárdos számaihoz képest, a fejlődés, illetve az irány jól látszik.

Ez lehet a jövő?

Dorsey-nak egyébként nem ez volt az első olyan tweetje, ahol az egyik konkurenciát emlegeti, a közelmúltban ugyanis a Facebookot savazta egy hangyányit.

Ezzel a Facebook stratégiájára utalt, Zuckerbergék ugyanis minden hozzájuk tartozó brandet ellátnak (vagy már elláttak) egy “from Facebook” megjegyzéssel. Mindezt azért, hogy mindenki tisztában legyen azzal, hogy ezek is a Facebook vállalat tulajdonai. Ráadásul a Facebook politikai álláspontja ellen is határozottan fellépett, így tehát nem mondható, hogy szíve csücske lenne a másik közösségi óriás.

Mi a véleményed a DuckDuckGo-ról? Övék lehet a jövő?

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!