imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

A vártnál is olcsóbb lesz az Apple játékok előfizetése


Ilyen áron akár le is tarolhatja az alkalmi játékosok piacát az Apple Arcade. A tesztfázis játékai bíztatóak, de még nem lehetünk teljesen elégedettek.

A 9to5Macnek és leginkább Guilherme Rambo kapcsolatainak köszönhetően a hétvégén az Apple rajongótábora bepillantást nyerhetett az ősszel induló Apple Arcade mostani, várhatóan a véglegeshez közeli fázisába. Az alapvetően belsős munkatársaknak szóló tesztelésre kialakított felületen végül Jeff Benjamin 6 játékot próbált ki béta verzióban, és több mint negyedórányi tapasztalatot osztott meg egy videóban:

Kezdjük a legfontosabb információval: a várható havidíj az Egyesült Államokban 4,99 dollár lesz, vagyis bőven kevesebb, mint amit korábban gondoltuk (már a 10 dollár körüli ár is jó ajánlat lenne). Egy 5 dolláros app itthon 1 790 forintba kerül, így elméletileg itthon ennyi lehet a havidíja, ami kifejezetten baráti. Állítólag az USA-ban jár majd egy hónap ingyenes próbaidőszak, reméljük, ezt mi is élvezhetjük majd, ahogy az Apple Music esetében is nemzetközi volt a hasonló akció.

Ez az összeg minden játékot tartalmaz (induláskor nagyjából 100 cím közül tallózhatunk majd), teljesen reklámmentesen, és nem lesz semmilyen játékon belüli vásárlásra lehetőség. Így egy kiszámítható költséget jelent, amit ráadásul minden családtagunk elérhet az összes erre alkalmas eszközön, vagyis Macen, iPhone-on, iPaden és Apple TV-n is. Így meg aztán végleg bomba opció, ha jók lesznek a játékok. És innentől ez lesz a legfontosabb kérdés.

Frogger In Toy Town
Frogger in Toy Town

Összesen 6 játék elérhető a mostani tesztfázisban, és ezek is hangsúlyozottan béta fázisban, vagyis nem a végleges kiadásban. Ha egységesen szeretnék beszélni pozitív hangnemben, akkor annyit mondanék: cukik. Nem tűnnek bonyolultnak, pont olyannak, amire egy pár órát rá lehet cuppani majd elengedni.

Ha negatív kritikát kéne megfogalmaznom, akkor a grafikát emelném ki, ami szerintem egyedül a Frogger in Toy Townban éri el azt a színvonalat, amihez az iPhone-omon szoktam. Ráadásul a hatosfogatból zászlóshajónak szánt Hot Lava bemutatásánál a 2019-es alap MacBook Prón le kellett venni a grafikát, maxon csak akkor működik, ha valamilyen külsős GPU-t kötsz rá. Igen, a Macek egyáltalán nem játékokra optimalizáltak, de azért dedikált játékok esetében jó lenne, ha erre később jobban odafigyelnének. Persze az igazán jó platform az iOS lesz ezekre.

Hot Lava

Ami természetesen egyelőre kimaradt, az az egymás elleni játékok. Rendkívül kíváncsi vagyok, ezen a téren mikkel rukkolnak majd elő, és mennyire lesz életképes a mostani jellemzően pay-to-win konkurenciával szemben.

A kezdés mindenesetre bíztató, és ezen az áron biztosan brutális felhasználóbázist tudnak az elején toborozni. Az Apple megtette a szükséges lépéseket, most a fejlesztőkön a sor, hogy brillírozzanak! Ha sikerül, a casual gaming piacot akár le is tarolhatja majd az Apple Arcade.

Forrás: 9to5Mac

Te kipróbálod majd az Apple Arcade játékait? Mi lenne a legfontosabb számodra, hogy előfizess?

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!