imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

A vásárlók is nagyon várják az új Maceket


Legalábbis a régi modellekből már nem mennek annyira, az eladások csökkennek. Talán ez a legnagyobb érv, amivel Tim Cookékat rá lehet venni a Mac vonal frissítéseire.

Elég sokszor írtuk mostanság: az Apple termékkínálatában egyre kevesebb súlyt kapott az elmúlt években a Mac vonal.

Egyfelől, az iOS eszközök egy tetőző piacon is világelsőnek számítanak és óriási profitot hoznak, a hozzájuk kapcsolódó hordozható eszközök kategóriában pedig bombaként robban az Apple Watch és az AirPods.

A másik oldalon viszont már kínosan öreg Mac minit, iMacet, stb. találhatunk, egyedül a MacBook Pro kapott minden évben frissítést. Írtunk már eleget erről, nem véletlenül várjuk annyira a sokak által remélt október végi Keynote-ot.

Aminek az esélyét talán az International Data Corporation (IDC) friss riportja is erősítheti. Ebben ugyanis a 2018 harmadik negyedévi tradícionális számítógép (asztali, laptop, munkaállomás) eladásokról számolnak be, és az Apple számára cseppet sem kecsegetőek a számok.

2018 Q3-ban a teljes piacon 0,9 visszaesést mutattak az eladások, ami még így is 67,4 eladott egységet jelent, és sokkal jobb a 3 százalékos visszaesést prognosztizáló előzetes elemzéseknél. A pesszimizmus oka többek között az volt, hogy a piacon állítólag hiánycikk a processzor, és nehéz kielégíteni a vásárlói igényeket. Az első négy szereplő azonban ennek ellenére növekedést tudott mutatni az előző év megegyező negyedévéhez képest. Aztán jön a sorban az ötödik.

Az Apple ugyanis ebben a negyedévben a tavalyi 5,4 millióhoz képest csak 4,67 millió Macet adott el, ami 11,6%-os visszaesést jelent. Ez brutális szám, még akkor is, ha csak becslés, a végső eladási számokat ugyanis majd novemberben közli a vállalat.

A vásárlók ezzel egyértelműen jelzik, hogy a mostani paletta nem megfelelő, vélhetően nagyon sokan kivárnak a vásárlással. Persze ha szükséged van a gépre, nem várhatsz a végtelenségig, így pedig el lehet veszíteni hűséges vevőket is…

Ha valami, akkor az ilyen visszajelzések azok, amik Tim Cookban is beindíthatnak valami sürgető reakciót. Az Apple vezér nemrégiben ugyanis arról beszélt, hogy hiába nem nő tovább az okostelefonok iránit kereslet szignifikánsan (nem igazán van már hova), egy ekkora stagnálás és a relatív jó pozíció már ömagában nagyon jó dolog. Akkor ennek a gondolatnak a mentén ideje lenne hasonlóan törődni az asztali készülékkel is, ahonnan ez az egész lényegében elindult, és ami azért még mindig elengedhetetlen eleme a mindennapi munkának.

Na, Apple? Egy jó bemutató október 26-án? Na, légyszi!

Forrás: 9to5Mac

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!