imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

A világ legnagyobb cégei újradefiniálták a nagyvállalatok céljait


Tim Cook is egy volt azon nagyvállalati vezetők közül, akik a minap aláírták az új Statement on the Purpose of a Corporation névre hallgató nyilatkozatot.

A dokumentum, melyet 181 világcég vezetője jegyez, magába foglalja mindazon vállalásokat és célkitűzéseket, amik alapján a nagyvállalatoknak működnie kell.  A nyilatkozatot olyan cégek vezetői írák alá, mint az Amazon, az Apple, az American Airlines, a Caterpillar, az IBM, a Johnson & Johnson, a Lockheed Martin, a Pfizer, a Raytheonés a Walmart.

Az Apple házatáján gyakran hangzott már el, hogy igyekeznek nemesebb célokat kitűzni maguk elé, még akkor is, ha ez anyagilag nem feltétlen jövedelmező a vállalat számára és a részvényesek szemöldöke is a homlokuk tetejére csúszik tőle.

Éppen ezért a cupertinói vállalat sem maradhatott ki azok közül, akik most egy nyilatkozatba fektették mindazon célokat, melyeket a globális nagyvállalatoknak egységesen szem előtt kellene tartania működésük közben.

A Business Roundtable közzétette, hogy az új Statement on the Purpose of a Corporation nyilatkozatot 181 elnökvezérigazgató aláírásával látta el. A cégóriások elkötelezettek az iránt, hogy olyan alapelvek szerint vezessék vállalatikat, mely egyaránt szolgálják minden résztvevő – legyen az vásárló, alkalmazott, beszállító, egyéb közösség és részvényes – érdekeit.

A vállalatok a következő alapelvek szemelőtt tartásával járnak el:

  • Értéket közvetítenek a vásárlók és ügyfelek számára
  • Befektetnek a munkavállalóikba
  • Fair és etikus módon járnak el a beszállítóikkal szemben
  • Támogatják a közreműködő közösségeket
  • Hosszú távú értéket teremnek a részvényesek számára

Csodálatosan hangzik, nemde? De, hát milyen is lehetne az amerikai álom, ha nem lenne mindenki számára kedvező és elérhető?

Forrás: Business Roundtable

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!