imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

A WeWorkről szóló sorozattal bővül az Apple TV+


Úgy tűnik, hogy az irodák bérbeadására specializálódott startup kálváriája olyan érdekes, hogy már két széria is feldolgozza.

Akinek nem lenne ismerős, a WeWork egy 2010-ben indult vállalkozás, amely modern, fiatalos közösségi irodakomplexumok kialakításával, és akár rendkívül rövid távú bérbeadásával foglalkozik. A céget Adam Neumann és Miguel McKelvey indította útjára, s a gyors növekedésnek köszönhetően a becsült értéke az évtized végére már a 40 milliárd dollárt is átlépte.

Adam Neuman, a WeWork alapítója, aki már a CEO pozíciójából is kénytelen volt leköszönni.

A vezetőség ezért úgy döntött, hogy tőzsdére viszik a céget, az elsődleges részvénykibocsátásra (IPO) a tervek szerint 2019 végén került volna sor. A lépést megelőzően azonban egyre több elemző kezdte pedzegetni a bérlésre épülő üzleti modell (a WeWork ugyanis maga sem birtokolja a kipofozott és továbbadott irodákat) buktatóit. Erre aztán a befektetői körök pánikszerűen reagáltak, a vállalat értéke pedig rövid idő alatt akkorát zuhant, hogy le kellett fújni az egész akciót, s jelenleg már a cég puszta túlélése is kérdéses.

Nagyon tömören ennyi hát a sztori, mely a legújabb pletykák szerint sorozat formájában kaphat feldolgozást a cupertinóiak streaming platformján, az Apple TV+-on. Az értesülésről a Variety számolt be, akik szerint a produkció a Wondary „The Rise and Fall of WeWork” (A WeWork felemelkedése és bukása) című podcastjére épül majd.

A sorozatért Lee Eisenberg és Drew Crevello felel majd producerként és íróként egyaránt. Eisenbernek nem ez az első Apple TV+-os megmozdulása, hiszen a számos kritikus elismerését bezsebelő Little America is hozzá köthető, nemrég pedig egy több évre szóló szerződést ütött nyélbe a cupertinóiakkal. A kreatív szakember azonban nem csak az Apple-ös munkáiról ismert, korábban ő írta például a The Office 15 epizódját is.

Arról egyelőre nem szól a fáma, hogy mikorra várható a WeWork-sorozat megjelenése, ugyanakkor az az érdekes helyzet állt elő, hogy nem ez lesz az egyetlen produkció, ami a témát boncolgatja. December óta ugyanis tudni lehet, hogy a korábban az HBO-nak is dolgozó Nicholas Braun egy hasonló projektet kalapálgat, ám azt egyelőre egyetlen csatorna, vagy streaming-szolgáltatás sem karolta fel.

Forrás: 9to5Mac

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!