imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Gyorsan merül az iPhone-od?

Azonnal frissíts iOS 13.1.1-re!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

WhatsApp

A WhatsApp videóhívással újít


A WhatsApp legfrissebb változata megkapta a videóhívás funkciót, amire oly régóta vártunk. Az alkalmazásnak jár egy hatalmas piros pont, mivel iOS-on, Androidon és WindowsPhone-on is egyaránt up-to-date.

Réges-régen, egy messzi messzi galaxisban, feltalálták a videóhívást… és akkor 2016 végén váratlanul belerakták a WhatsAppba is. Ha nem érted a szitut, nem baj. Mi sem.

Ugye videóchatelésre manapság már rengeteg a lehetőség. Skype, Facebook, Viber, vagy a csak Apple-termékeken elérhető FaceTime. Lehet róla vitatkozni, hogy melyik a jobb, melyik a rosszabb, de általában egyik sem működik huzamosabb ideig stabilan.

WhatsApp iPhone-on

Egy más perspektívából vizsgálva néhány felhasználónak az is szempont lehet, hogy a fogadó félnek milyen készüléke van. Személyes esetem, hogy a családban több WindowsPhone (vagy WindowsMobile?) felhasználó is van, és velük ugye nem tudok FaceTime-olni. Ugyanez a helyzet a Messengerrel, a Viberrel pedig eddig csak rossz tapasztalatom van.

Tehát maradt a Skype, illetve a kínai piacra szánt megoldások (például WeChat, KakaoTalk) és most új lehetőségként itt van a WhatsApp szolgáltatása is.

Koum, Mobile World Congress 2014

Bemutatjuk ezt az új funkciót, mert tudjuk jól, hogy az üzenetek és hanghívások nem mindig elengedőek. Semmi sem pótolhatja azokat a pillanatokat, amikor az unokád megteszi az első lépéseket vagy végre megpillanthatod a külföldön tanuló lányod arcát.

Mindenesetre tényleg furcsa, hogy még csak most kapta meg az app ezt a funkciót, mert a WhatsApp még mindig az egyik legkedveltebb alkalmazás. Több, mint egy milliárd ember használja világszerte, ami azért igen csak szép eredmény tőlük.

WhatsApp WindowsPhone-on

Az zöld ikonos üzenetküldőnél kicsit lassan mennek a dolgok. 2009-ben dobták piacra az alkalmazást, ami még csak egyszerű chatelést kínált. Két évvel később megérkezett a csoportos beszélgetés, rá négy évre pedig a hanghívás. Ekkor még fizetős volt az app használatáért évi 1 dollárt kellett érte leszurkolni. 2014-ben aztán felvásárolta a Facebook, idén év elején pedig megjelent a desktop változat, erősebb titkosítással vértezték fel, és ingyenes is lett.

Remek alternatívája lett a cross-platform kommunikációnak, üzleti felhasználók amolyan iMessage helyettesítésére használják. Sokan pont az egyszerűsége miatt szeretik, ez is érthető. A 7 év után megjelenő videóhívás kicsit kezdetleges még, de a fejlesztők folyamatos frissítéseket ígérnek, szóval nem lesz ezzel gond.

WhatsApp és Facebook

Megpróbáljuk a legtöbbet kihozni belőle és a legjobb videós platform lenni

A The Verge egyik újságírója a The Wall Street Journal tech konferenicáján járt, ahol a WhatsApp CEO-ja, Jan Koum is jelen volt. Beszélgetésük során megkérdezte tőle, hogy nem félnek-e attól, hogy a WhatsApp elveszíti egyszerűségét, könnyen használhatóságát a folyamatosan bővülő funkciókkal. A válaszból kiderült, hogy ez még mindig rendkívül fontos szempont a fejlesztés során, ugyanakkor megpróbálják a helyes egyensúlyt megtalálni.

Reméljük, ha ennyi ideig tartott a fejlesztés, akkor valóban jól is fog működni és könnyen használható lesz. Az biztos, hogy nálam nem fogja leváltani a FaceTime-ot, de családon belül biztos, hogy ki fogjuk próbálni.

Forrás: Cult of mac és The Verge

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!